Două oferte, la licitația pentru proiectul tehnic al drumului expres ce leagă DN1 de A3 la Mărtinești

Două oferte, la licitația pentru proiectul tehnic al drumului expres ce leagă DN1 de A3 la Mărtinești

Două oferte au fost depuse la licitația de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres care va lega DN1 de Autostrada Transilvania la Mărtinești.

Este vorba despre ofertele depuse de Explan SRL și Search Coorporation.

Contractul este estimat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la 3,2 milioane de lei.

În cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora următoarele documente: studiu de fezabilitate, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC) și AT până la obținerea autorizației de construire de către beneficiar, proiect tehnic de execuție (PTE), pregătirea documentației de atribuire a contractului de lucrări, acordarea de asistență tehnică beneficiarului în perioada derulării procedurilor de licitații pentru lucrări, întocmirea documentației de suport și AT acordată beneficiarului pentru depunerea și aprobarea aplicației de finanțare.

Durata contractului este de 9 luni. Proiectul este finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare - POIM.

Sectorul de drum expres face parte din proiectul Drum expres Turda-Halmeu cu denumirea Someș Expres. Sectorul care va lega A3 în zona Turda cu DN1 pe la Mărtinești (comuna Tureni) are o lungime de 5,3 kilometri, costurile fiind estimate la 55 de milioane de euro, pentru câte 2 benzi pe sens. Drumul este considerat prioritar pentru decongestionarea traficului din Turda și scurtarea timpilor de parcurs între Cluj-Napoca și autostrăzile A3 și A10.

Comenteaza