Cum se eliberează abonamentele reduse şi gratuite pentru elevi în anul şcolar 2015-2016

Cum se eliberează abonamentele reduse şi gratuite pentru elevi în anul şcolar 2015-2016
Compania de Transport Public Cluj-Napoca face câteva precizări legate de eliberarea abonamentelor gratuite şi cu reducere pentru elevi în anul şcolar 2015-2016, valabile pe raza municipiului.

Astfel, prin HCL 63/11.02.2015 se aprobă susţinerea financiară de la bugetul local pe anul 2015 a transportului public în comun pentru elevii din clasele pregatitoare până în clasele a XIII-a înscrişi la unităţi de învăţământ de stat şi particulare care urmează cursuri de zi.

Elevii care care folosesc mijloacele de transport în comun pe ruta spre şi de la şcoală, respectiv cei care urmează, în afara programului şcolar, diferite activităţi extraşcolare organizate de către şcoli, cluburi sportive, palate ale copiilor, administraţiile judeţene ale taberelor şi bazelor sportive, turistice şi de agrement, cât şi de alte instituţii de cultură, asociaţii şi fundaţii beneficiază de legitimaţii de călătorie gratuită pe două linii de transport în comun.

Cei care locuiesc în proximitatea şcolilor şi nu desfăşoară activităţi extracuriculare au în schimb 50% la abonamente pe una sau două linii de transport public la alegere.

Totodată, hotărârea prevede ca elevii să poată beneficia de o legitimaţie gratuită pe maximum două linii de transport în comun, putând cumula, în cazul în care îndeplinesc condiţiile, o linie gratuită pentru deplasarea la şcoala şi o linie gratuită pentru deplasarea la activităţile extrascolare.

De precizat, toate legitimaţiile de călătorie eliberate vor fi valabile pe perioada unui an şcolar.

Pe de altă parte elevii orfani sau proveniţi din casele de copii care urmează formele de învăţământ preuniversitar de stat finanţate de la bugetul local, în baza HCL 194/11.05.2010 beneficiază de abonamente gratuite pe toate liniile. Acestea se ridica lunar de la birourile de vânzare Opera şi Sediu.

Comenteaza