Cu cine se vede Tişe aliat în Consiliul Judeţean

Cu cine se vede Tişe aliat în Consiliul Judeţean
Indiferent dacă PDL obţine sau nu majoritate la alegerile locale din 10 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, spune că e interesat să creeze o majoritate cu USL, în speţă cu liberalii, dacă va fi să câştige un nou mandat.

Chiar dacă electoratul clujean nu mai e atât de favorabil cu PDL cum era în 2008, conform sondajelor, liderul administraţiei judeţene, Alin Tişe, crede în continuare că alegerile locale nu vor schimba foarte mult componenţa forului pe care îl reprezintă. Acesta a spus la REALITATEA FM Cluj că are încredere că partidul său va reuşi să obţină pe judeţ un scor politic de 38%, care să-i asigure un număr suficient de mandate de consilieri. Pe de altă parte, tot el admite că această situaţie nu-l mulţumeşte şi că planul său este de a intra la negocieri cu toate partidele politice, inclusiv cu USL. O majoritate însă în plenul Consiliului Judeţean (CJ) i-ar plăcea să creeze cu liberalii.

Pentru a nu întâmpina probleme în demersul susţinerii şi aprobării unor proiecte administrative, preşedintele CJ, Alin Tişe, nu se fereşte să recunoască acum, în prag de alegeri locale, că se gândeşte ca, în cazul în care ar câştiga un nou mandat, să-i ia ca parteneri tot pe liberali. "Asta înseamnă politica, să încerci să faci majorităţi în plenul administraţiei judeţene, pentru a avea siguranţa că proiectele pe care le propui pot fi susţinute şi aprobate. Eu am colaborat foarte bine cu PNL şi chiar şi cu PSD şi până la acest moment, când s-a pus problema să aprobăm proiecte pentru judeţ sau să împărţim banii pentru primării", a comentat Tişe la REALITATEA FM Cluj. Acesta s-a arătat încrezător că în ciuda politicilor nepopulare aplicate de Emi Boc pe vremea când era premier, Clujul va vota în continuare PDL, aşa încât acesta spune că se aşteaptă să obţină pe judeţ minim 35% din procentul de voturi.

"Şi în 2008 am avut cam tot pe acolo, aşa încât sunt de părere că nici de data aceasta nu vom scoate mai puţin. De altfel, aceasta este ţinta noastră, să ne păstrăm acest rezultat. Dar, aşa cum am spus, indiferent cât vom scoate, dacă voi câştiga un nou mandat de preşedinte, voi intra la negocieri cu USL pentru a forma o majoritate în plenul Consiliului Judeţean", a spus Tişe. Partidul nominalizat de acesta este PNL. Chiar dacă a recunoscut că a avut o bună colaborare şi cu UDMR şi cu PSD, Tişe a subliniat că partidul cu care se vede căzând la o înţelegere este PNL, după formula vechii alianţe D.A.

O altă problemă ridicată de Tişe se referă la situaţia creată în municipiul Câmpia Turzii, după ce candidatul PDL, Ioan Vasinca, a murit. "Din păcate, avem o lacună urâtă a legii, astfel că nu au fost prevăzute soluţii pentru cazuri precum cel de la Câmpia Turzii", a afirmat Alin Tişe. El a precizat însă că nu susţine comentariile colegilor săi din PDL Câmpia Turzii, care au anunţat că şi-ar dori ca localnicii să vină să-l voteze pe Vasinca, în ciuda faptului că acesta a decedat. Dacă cetăţenii ar pune ştampila de vot pe numele lui Ioan Vasinca, iar acesta ar obţine un nou mandat de primar, PDL ar putea ulterior să declare formal decesul candidatului, urmând a fi organizate alegeri parţiale, astfel încât partidul să poată să participe cu un alt candidat.

"Eu cred că în Câmpia Turzii va exista un primar după alegerile din 10 iunie. Aşa îmi doresc. Acum, desigur, dacă prin absurd s-ar întâmpla ca tot Ioan Vasinca să întrunească cele mai multe voturi, atunci da, ar trebui organizate alegeri din nou. Însă nu cred că se va ajunge acolo. Pot să spun că la nivel de organizaţie, PDL ia deja în calcul să susţină pe unul dintre ceilalţi candidaţi aflaţi pe listă, mai ales că avem acolo şi un independent. Până mâine vom decide ce facem", a conchis Tişe.

 

 

Comenteaza