Boc exclude „Big brother"-ul rutier la Cluj: "Camerele nu vor fi utilizate pentru amendarea şoferilor"

Boc exclude „Big brother"-ul rutier la Cluj: "Camerele nu vor fi utilizate pentru amendarea şoferilor"
| Foto: Arhiva

Municipalitatea are instalate 175 de camere video şi intenţia este ca numărul lor să fie mărit. Imaginile de pe aceste camere se văd şi la Primărie, dar şi la sediul Poliţiei Rutiere. Astfel, se discută ca poliţiştii să urmărească aceste imagini şi să dea amenzi.

ZIUA de CLUJ scria, în 20 februarie 2018, că Poliţia Rutieră din Cluj a găsit modalitatea să îi disciplineze pe şoferii necivilizaţi: va folosi imaginile de pe camerele video ale Primăriei pentru a-i depista şi amenda.

„Momentan nu funcţionează, este un proiect aflat în fază experimentală. Vom face o campanie de informare a publicului în momentul în care va fi pus în practică. Ce ne dorim noi este de a preveni. Scopul sistemului nu este de a da sancţiuni, ci de a preveni situaţii neplăcute diin trafic şi de a-i responsabiliza pe conducătorii auto", declara , pentru ZIUA de CLUJ, Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Toate bune şi frumoase până când informaţia a ajuns la urechile primarului din Cluj-Napoca. Boc exclude categoric această variantă: "Exclus. Camerele municipalităţii nu vor fi utilizate pentru amendarea conducătorilor auto. Au alt scop: monitorizarea traficului şi găsirea de soluţii pentru decongestionare. Evident, dacă este un accident şi filmarea este probă martor în proces, la solicitarea instanţei sau IPJ o punem la dispoziţie. Pentru a disciplina participanţii la trafic avem acele pistoale radar", a declart edilul în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

O astfel de discuţie a avut loc şi la Timişoara, însă nici acolo proiectul nu este funcţional.

Comenteaza