CJ Cluj a numit un nou Consiliu de Administraţie la aeroport. Posturile de director, scoase la concurs

CJ Cluj a numit un nou Consiliu de Administraţie la aeroport. Posturile de director, scoase la concurs
Postul lui David Ciceo, actualul director al aerogării clujene, va fi scos la concurs de noul Consiliul de Administraţie al Aeroportului Cluj, a decis vineri Consiliul Judeţean Cluj.

 David Ciceo a cumulat în ultimii ani atât funcţia de director general al aeroportului, cât si pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al institutiei.

Potrivit deciziei de vineri a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, s-a stabilit că, începând cu data de 17 octombrie 2017, conducerea executivă a aeroportului sa fie asigurată de Consiliul de Administraţie (CA), până la data numirii unor noi directori care vor trebui să parcurgă o procedură de evaluare şi selecţie.

Forul judeţean clujean a mai decis că pe parcursul acestei perioade, de selecţie a directorilor, reprezentarea regiei în raport cu terţii și în justiție se asigură de președintele consiliului de administrație.

Hotărârea de vineri stabileşte şi că aceste atribuţii de conducere executivă a aeroportului urmează să fie delegate de Consiliul de Administraţie către directorii instituţiei după finalizarea procedurii de evaluare. 

David Ciceo a criticat în termeni duri decizia consilierilor judeţeni şi a spus că aceasta contravine regulamentului european privind transporturile.

"În cazul în care oameni care nu au calificarea necesară vor prelua conducerea executivă, se va pune în pericol traficul aerian care va intra în Cluj. Aeroportul, prin Biroul Juridic, va analiza situaţia creată", a spus David Ciceo.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a respins acuzaţiile directorului aeroportului, afirmând că nimeni nu va pune în pericol traficul aerian din Cluj şi că, dacă va fi nevoie, Consiliul de Administraţie va delega atribuţii de conducere către directorii din instituţie care au calificarea necesară pentru a urma anumite proceduri.

Decizia de vineri a CJ Cluj va intra în vigoare abia în 17 octombrie 2017 şi, dacă va fi cazul, i se vor aduce completări, pentru a nu afecta în niciun fel activitatea aeroportului, a spus şi liderul consilierilor liberali din CJ Cluj, Călin Tuluc.

Noii administratori neexecutivi în CA al aeroportului Cluj, începând cu data de 17 octombrie 2017, sunt: Leopold Pop, Viorel Federiga, Paul Ciotlăuş, Mirela Lupaş, Irimie Popa, Ioan Pop (reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice) şi Mircea Avram (reprezentantul Consiliului Judeţean Cluj, fost director al RAADPP Cluj).

În aceeaşi hotărâre a CJ Cluj se spune că "În termen de maxim 30 de zile de la data prevăzută la art. 1 alin. (2) ( n.red.- data de 17 octombrie 2017), noul consiliu de administratie al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A transmite Consiliului Județean Cluj procedura de evaluare sau selecție a directorilor, după caz."

"Durata mandatului în care directorii exercită atribuțiile de conducere executivă conform alin. (1) nu poate depăși durata mandatului administratorilor de 4 ani, prevăzută la art. 1 alin. (2)", mai scrie in textul hotărârii de vineri.

Practic, atât David Ciceo cât şi ceilalţi directori actuali ai aeroportului clujean se vor putea înscrie în această procedură de selecţie, pentru a-şi păstra funcţiile executive, alături de alţi candidaţi, dacă vor fi.

Proiectul de hotărâre a trecut la limită, cu 17 voturi pentru din 33 de consilieri prezenţi.

Premieră pentru aeroportul din Cluj: 2 milioane de pasageri într-un an

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a marcat joi, 21 septembrie 2017, atingerea unui nou prag al traficului de pasageri, cel de 2 milioane, o premieră absolută pentru acesta.

În iunie, aeroportul din Cluj a sărbătorit pasagerul 1 milion, cifră atinsă cu două luni mai repede comparativ cu 2016 și cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu şapte ani, în 2010, când aeroportul sărbătorea pentru prima dată atingerea pragului de 1 milion de pasageri.

Aeroportul clujean își consolidează astfel poziția de al doilea aeroport al României, după Henri Coandă Bucureşti, dar și de cel mai important aeroport regional, printre cele mai mari din această zonă a Europei, alături de Budapesta și București.

În vederea gestionării unui număr atât de mare de pasageri, Consiliul Judeţean şi aeroportul au luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.

 

Comenteaza