Cine vrea să transforme centrul cartierului Iris

Cine vrea să transforme centrul cartierului Iris

Trei oferte au fost depuse pentru  transfomarea completă a cartierului Iris, între Piața Liebknecht și Parcul Iris, plus o serie de străzi adiacente. Este vorba despre asocieri care lucrează deja cu municipalitatea clujeană. 

Contractul este estimat la peste 23,4 milioane lei, fără TVA, din care serviciile de proiectare presupun peste 607.000 lei fără TVA, termenul pentru lucrări fiind de 19 luni. Criteriul de adjudecare implică cel mai bun raport calitate preț adică se însumează prețul ofertei (80%) și perioada de garanție pentru lucrare (20%). În prezent, licitația este în faza de evaluare a ofertelor din punct de vedere al calificării în procedură și a îndeplinirii cerințelor tehnice.

  1. Asociere : NORD CONFOREST (Leader),NV Construct
  2. Asociere : GREEN PLAN PROJECT (Leader),SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA,DECONSTRUCT AG
  3. Asociere : GARDEN CENTER GRUP S.R.L. (Leader),RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L.

Zona studiată are o suprafață de 23.160 mp și este situată în zona centrală a cartierului Iris și este alcătuită din Piața Karl Liebknecht, Parcul Liebknecht, str.Războieni, str. Puieților, str. Gheorghe Asachi, str. Spiru Haret, str. Postăvarul, str. Nicolae Românul, str. Iris și Parcul Iris. Varianta optimă aprobată este scenariul 1 din studiul de fezabilitate, variantă care presupune următoarele:

- Suprafață amenajărilor pietonale – 8.934 mp
- Suprafață carosabilă totală – 7.017 mp
- Spațiu verde amenajat – 5.857 mp
- Suprafață piste/benzi biciclete/trotinete –1.352 mp
- Arbori noi pentru plantare – 225 bucăți, total arbori (noi și existenți)– 400 bucăți
- Stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice – 40 bucăți
- Stații de încărcare pentru autoturisme electrice– 10 bucăți
- Locuri de parcare autoturisme – 90 din care 4 rezervate persoanelor cu handicap

Sursele de finanţare vor fi asigurate din buget local sau din alte surse legal constituite. Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027.

Comenteaza