BLOCAJ pe Autostrada Transilvania: Telenovela viaductelor scoase din contractul cu UMB. CNAIR a suspendat licitația din nou

BLOCAJ pe Autostrada Transilvania: Telenovela viaductelor scoase din contractul cu UMB. CNAIR a suspendat licitația din nou
| Foto: Captură You Tube - On The Road AK - Autostrada Transilvania A3 , Stadiu lucrari zona viaduct Nadaselu - Sardu , UMB Zimbor - Poarta SJ

Viaductele scoase din contractul cu UMB de pe Autostrada Transilvania se transformă într-o telenovelă cu două feluri de episoade: "licitaţie deblocată" sau "licitaţie blocată". Din 27 noiembrie rulează din nou episodul "licitaţie blocată" a viaductelor de pe A3. 

Motivul este acelea că turcii de la Ictas au contestat și la Curtea de Apel București licitația pentru viaductele scoase din contractul cu UMB pe lotul Nădășelu-Zimbor (30 km.)

Contestația la Curtea de Apel București a fost înregistrată vineri, 24 noiembrie, iar CNAIR a suspendat licitația luni, 27 noiembrie exact în ziua în care ar fi trebuit să fie depuse ofertele pentru viaducte, transmite Economedia. Aşa că,  depunerea ofertelor se amână don nou. Până când? Până după pronunțarea Curții de Apel București. 

„Proiectarea și execuția lucrarilor de deviere a traseului situate intre km 10+009 – km 12+000 şi km 21+406– km 24+890, aferente Autostrazii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, subsecțiunea 3A2: Nădășelu – Mihăiești (km 8+700 – km 25+500)”, arată contractul din SEAP.

Pe secțiunea din PNRR Nădășelu – Poarta Sălajului, traseul actual va fi deviat, iar la Nădășelu și Topa Mică unde sunt alunecări de teren vor fi construite două viaducte cu o lungime de peste 3 kilometri. Noile lucrări costă aproximativ un miliard de lei, iar durata este de 27 de luni (9 proiectare și 18 execuție).

Lotul Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania ar putea fi terminat în primăvara anului 2025, dar în lipsa viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică (3,2 km) riscă să devină „cea mai frumoasă autostradă-muzeu”, a avertizat Asociația Pro Infrastructură.

Dacă anul trecut lotul de 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor era cea mai avansată autostradă din PNRR și chiar se discuta despre o posibilă inaugurare în decembrie 2023, acum "proiectul riscă să iasă din calendarul PNRR”, mai atrage atenţia API.

CITEŞTE ŞI: Autostrada Transilvania: A fost deblocată licitația pentru viaductele Nădășelu - Mihăiești, din judeţul Cluj

Comenteaza