„Beverly Hills", în nordul Floreştiului

 „Beverly Hills
Primarul Floreştiului, Horia Şulea, a dezvăluit în premieră în emisiunea „Matinal" de la Realitatea FM Cluj, că primăria are în lucru un proiect îndrăzneţ pentru partea de nord a comunei.

 

Horia Şulea a declarat, vineri, că administraţia locală vrea să viabilizeze şi să pună la dispoziţia investitorilor, în partea de nord a comunei, peşte Someş, o suprafaţă de teren pentru construirea unui cartier rezidenţial, „un soi de Beverly Hills al Zonei Metropolitane Cluj", după modelul celebrului cartier exclusivist Beverly Hills din metropola americană Los Angeles.

Primarul spune că are deja încheiat un contract de colaborare cu o cunoscută firmă de arhitectură din Cluj pentru sistematizarea zonei, cu reguli precise în ceea ce priveşte nivelul şi aşezarea construcţiilor, astfel încât „haosul" imobiliar din Floreşti să fie ceva de domeniul trecutului.

Administraţia publică locală din cea mai mare comună din România are în vedere asfaltarea drumului agricol din partea de nord, dar şi trasarea altor căi de acces. „Acolo trebuie trasate drumuri, trebuie create acele cvartaluri, astfel încât atunci când cineva doreşte să investească în zonă să respecte nişte proiecte pe care le va pune la dispoziţie administraţia publică locală", a spus primarul Horia Şulea.

Drumul respectiv va putea fi scos din exploatarea agricolă în toamna acestui an. El a fost declarat deja de Consiliul Local Floreşti drum de utilitate publică. Primarul Horia Şulea afirmă că această zonă situată în partea de nord a Floreştiului este una uşor accesibilă şi „de-a dreptul frumoasă".

Beverly Hills este un cartier de lux al Los Angelesului, cu case elegante și grădini impresionante. Străzile au pe margini spații verzi cu palmieri. În apropiere se află studiourile cinematografice din Hollywood. Aici au fost turnate filme populare precum „Poliţiştii din Beverly Hills" sau serialul „Beverly Hills 90210".

 

Comenteaza