Anularea contractului cu Kiat, din nou în discuţie

Anularea contractului cu Kiat, din nou în discuţie
Pentru cei 420 de kilometri de drumuri judeţene care urmează să fie modernizaţi de consorţiul condus de Kiat Group s-ar putea realiza o nouă licitaţie, spune astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu, la Realitatea FM Cluj.

Uioreanu a spus că a primit raportul comisie juridice, care „spune foarte ferm" că tot ce semnalează Kiat - că datele din proiectul tehnic nu ar corespunde realităţii din teren - e "nejustificat". „Acest proiect tehnic s-a aflat în dezbatere publică şi aveau timp să-l analizeze şi să se reclame problema, nu să vină la un an după ce au câşgiat licitaţia să spună că proiectul nu e conform. Prin urmare contractul cu această firmă trebuie reziliat şi organizată o nouă procedură de licitaţie", a spus Uioreanu.


Consiliul Judeţean a mai comandat o expertiză tehnică, executată de Universitatea Tehnică, pentru care încă aşteaptă un răspuns. „Oricum, indiferent ce spune acest raport tehnic nici nu mia contează, din punct de vedere juridic suntem acoperiţi şi noi trebuie să respectăm condiţiile din licitaţie", a spus Uioreanu.

„La următoarea procedură de licitaţie, ne va fi util şi acest raport tehnic", a adăugat preşedintele CJ Cluj.

Vezi aici detalii despre conflictul Kiat - CJ Cluj

Etichete
Comenteaza