News alert CJ Cluj reziliază contractul cu Kiat pentru modernizarea unui drum județean. "Nu au capacitatea să lucreze"

CJ Cluj reziliază contractul cu Kiat pentru modernizarea unui drum județean. "Nu au capacitatea să lucreze"

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a anunțat că va rezilia contractul cu Kiat Group Construct pentru modernizarea DJ150 Viișoara - Frata - Mociu, întrucât firma a dovedit că nu reușește "să se încadreze în grafic".

"Am dat ordin de începe a lucrărilor pe încă zece drumuri și pe Viișoara – Mociu intervenim, pentru că vom rezilia contractul cu firma Kiat. Vom intra pe întreținere, pentru că nu au capacitatea să lucreze. Nu mai suntem dispuși să stăm la cheremul unor firme care nu reușesc să se încadreze în grafic și să facă ceea ce au în contract", a declarat Alin Tișe miercuri.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a adăugat că în curând vor începe lucrările de reabilitare pe DJ161 Gădălin - Bonțida, precizând că a cerut firmei Napoca, cea care a cāștigat licitația, să lucreze din ambele direcții, însă lipsa utilajelor ar putea încetini lucrările:

"Le-am cerut să intervină pe două direcții: o parte dinspre Bonțida și o parte dinspre Gădălin. Firma Napoca a câștigat, am discutat chiar ieri cu domnul Canta (fost consilier județean PSD - n.red.). L-am rugat să intervină cu câte utilaje poate. Problema e să aibă utilaje, am emoții, sincer, pentru că dacă nu au utilaje și oameni, degeaba încep dintr-o parte sau alta, că oamenii nu vor avea ritmul bun. Aceeași problemă de care o avem cu Napoca o avem și cu firma Kiat. I-am cerut să intervină unde dorește și cum poate, numai să intervină. La fel și la Țaga, și înspre Habadoc. Sperăm să terminăm. Acolo s-a contestat, am câștigat la Consiliul Național, am obținut câștig de cauză, sper să nu atace societatea Diferit și atunci semnăm contractul și pentru acea bucată", a explicat Tișe.

Kiat este o firmă cu acţionariat turcesc, asociaţi fiind Mustafa Bekar, Atalay Deniz şi Tamer Atalay.

Comenteaza