Balonul se află în terenul celor de la "Sun"

Balonul se află în terenul celor de la
Bazinul mare de la ştrandul Sun a fost acoperit cu un balon presostatic, dar nu a fost încă deschis publicului.

Vara se termină şi lucrările de modernizare la ştrandul Sun nu sunt încă finalizate. Deasupra bazinului mare a apărut săptămâna trecută balonul presostatic, dar vizitatorii nu au deocamdată dreptul să pătrundă în interior. Deşi stau cu păturile lângă utilaje şi privesc către balon peste un gard, clujenii trebuie să plătească preţ întreg pentru a intra la Sun, 15 lei (luna trecută costa 16 lei).

„Nu e gata. Sperăm să se deschidă, dar nu ştim când. Luna asta, cândva", au explicat oamenii de la poartă, angajaţi la Regia de Administrare a Domeniului Public (RADP). Ştrandul aparţine primăriei, care l-a oferit spre administrare RADP.

Consiliul Local a aprobat, în 3 septembrie 2015, alocarea a 2,57 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, pentru modernizarea ştrandului Sun. Lucrările prevedeau refacerea bazinului mare şi aducerea sa la o cotă maximă de -1,50 metri, amenajarea zonei de acces către bazin şi a unei terase îngrădite, realizarea unei aducţiuni de gaz, pentru încălzirea apei, construirea de vestiare noi şi montarea unui balon presostatic cu triplă membrană. În plus, urma să se instaleze panouri solare pentru încălzirea apei din bazinele mijlociu şi mic. În weekend, temperatura apei era de 23-24 de grade, destul de puţin pentru a îmbăia copiii.

Ridicarea balonului în plină vară este cel puţin ciudată. În mod normal, spaţiile sportive se acoperă în acest fel doar în perioadele mai reci ale anului. Deşi se împlineşte în curând un an de la alocarea banilor, lucrările nu sunt finalizate. În decembrie, RADP anunţa că termenul limită este 1 iunie 2016.

"Lucrările se vor termina în curând. Termenul nostru este <cât de repede se poate>. Estimez că până în 5 sau 10 iulie vom putea deschide ştrandul. Au fost ceva probleme cu firma din Bucureşti care va instala balonul", a explicat, la final de iunie, purtătorul de cuvânt al RADP, Doru Todorescu.

Aceasta este de fapt prima etapă de modernizare a ştrandului Sun, care urmează să se transforme într-un aquapark. Pe timp de iarnă, în incintă va funcţiona şi un patinoar.

Lucrările sunt realizate de asocierea Alfaconstruct SA, 3G Sport SRL, Adi Proiect SRL (firma care a şi realizat proiectul tehnic). Liderul asocierii este Alfaconstruct, cu care, potrivit informaţiilor furnizate de RADP, s-a încheiat contractul de lucrări nr. 192/11.11.2015, în valoare de 2,48 milioane de lei, la care se adaugă 597.088 lei, reprezentând TVA.

Comenteaza