Breaking news Unde se face AQUA PARK-ul din Cluj-Napoca

Unde se face AQUA PARK-ul din Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a anunțat noua locație propusă pentru realizarea unui aqua park în Cluj-Napoca. 

"Prin efortul colegilor mei, a reușit să avem o suprafață curată din punct de vedere juridic, de circa 5.5 ha, în zona ștrandului SUN, Cora, pe care o cunoașteți. Suprafața actuală e de 1.5 ha, acolo unde sunt acum bazinele, diferența a fost obținută prin câștigarea de către municipalitate a unor procese juridice. La un vot distanță este demararea studiilor de fundamentare, apoi de fezabilitate, prin concesiune de lucrări publice", a declarat edilul.

Aqua Parkul din Cluj-Napoca era prevazut inițial în Parcul Est. Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul ar fi avut o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară ar fi cuprins bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului ar fi urmat să fie toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii ar fi avut la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri. 

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției era de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului erau estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările. Din păcate, după multe dezbateri publice, s-a renunțat la acest proiect. 

Comenteaza