Propriul tău cinema la tine acasă

Propriul tău cinema la tine acasă

O sală de cinema pentru acasă poate fi adesea adevăratul centru de interes al locuinței tale. O sală de film pentru acasă poate însemna ce vrei tu să însemne. Poate fi doar o canapea și un tv LG într-o cameră sau poate fi o sală de cinema în toată regula.

Oricum ar fi, dacă vrei să duci acest proiect la bun sfârșit, va trebui să îndeplinești unele cerințe minime, cum ar fi controlul luminii exterioare și proiectarea unei imagini suficient de mari pentru o expriență cinematică cât mai plăcută.

O sală dedicată pentru filme este un sanctuar, un spațiu dedicat exclusiv artei cinematografice care trebuie pusă în evidență cum se cuvine. Asta înseamnă că întreaga cameră de film trebuie amenajată cu acest gând în minte. Astăzi, cu tot accesul la informație, proiecția de film înseamnă mult mai mult decât produsele pe care le găsim pe paginile serviciilor de streaming sau pe programele de tv prin cablu convențional.

Lumina ambientală într-o sală de cinema nu este deloc dorită. Lumina ambientală înseamnă lumină de la surse din afara sălii de film, cum ar fi lumina care vine de la ferestre, de sub și din jurul ușilor și de la lumina artificială din altă cameră. Astfel, trebuie să te asiguri că ai o izolare a luminii gândită perfect pentru această cameră în particular.

Aceeași regulă se aplică și pentru sunetele ambientale, care pot proveni dintr-o altă cameră și sunt extrem de neplăcute. Mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe și uscătoarele, zgomotele din bucătărie, zgomotele de la instalațiile sanitare și sunetele din afara casei sunt doar câteva exemple de sunete ambientale care pot ajunge să îți compromită experiența de home cinema.

Acum că ai o cameră în care ai reușit să pui la punct lumina și sunetele ambientale a venit rândul să alegem cel mai bun tip de televizor. Alegerea unui televizor nou poate deveni destul de complicată, dar există câteva lucruri pe care ar trebui să le cauți atunci când ești în căutarea televizorului perfect pentru sala ta de cinema.

În ultimii doi ani, tehnologia OLED a explodat pe piață, toți producătorii importanți oferind televizoare folosind această tehnologie de ultimă oră. Principala diferență este că un ecran OLED nu este iluminat din spate ca un tv LG standard. În loc ca lumina să fie emisă de un panou separat și să strălucească prin pixeli colorați, pe un ecran OLED, fiecare pixel își generează propria lumină.

Printre principalele beneficii ale acestei tehnolgii se numără: culorile mai precise, ecrane ultra-subțiri, unghiuri de vizualizare mai bune și o mai mare eficiență din punct de vedere energetic. Televizoarele tradiționale au nevoie ca lumina de fundal să fie aprinsă tot timpul, astfel încât pixelii LCD să poată lăsa lumina să treacă. Ecranele OLED pur și simplu trimit putere pixelilor care au nevoie de ea, ceea ce utilizează mai puțină energie.

Să recunoaștem, dacă îți construiești propriul home cinema, vei dori să vezi ce are de oferit tehnologia Ultra HD 4K. S-ar putea să nu îți dorești să te oprești aici pentru că 8K este în creștere și merită luat în considerare dacă te gândești la cea mai bună soluție pentru viitor.

Diferența este deosebit de vizibilă la televizoarele mai mari, iar dacă îți construiești propria sală de cinema probabil că vei instala un ecran mare. Tehnologia 4K oferă o calitate uimitoare a imaginii, dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe de vizionare supremă, 8K este cea mai bună soluție. Oferta este în creștere, dar momentan există atât tv LG, cât și tv Sony dotate cu 8K.

Un alt aspect pe care ar fi bine să îl ai în vedere este HDR-ul, care înseamnă High Dynamic Range și se referă la faptul că vei obține o imagine mai bună, cu un negru mai profund, mai multe detalii și o reproducere mai bună a culorilor. Ingredientele cheie care contribuie la realizarea unei imagini bune sunt raportul de contrast și replicarea culorilor. Pe un tv LG standard, culorile pot părea șterse, în timp ce HDR extinde gama de culori disponibile, fiind mai bun la reproducerea culorilor pe care le putem vedea cu ochiul liber.

Comenteaza