Foto Eveniment special pe Cluj Arena, cu aproape 24.000 de asistenți: S-a scris o filă din istoria Martorilor lui Iehova din România

Eveniment special pe Cluj Arena, cu aproape 24.000 de asistenți: S-a scris o filă din istoria Martorilor lui Iehova din România
Eveniment special pe Cluj Arena, cu aproape 24.000 de asistenți: S-a scris o filă din istoria Martorilor lui Iehova din România
Eveniment special pe Cluj Arena, cu aproape 24.000 de asistenți: S-a scris o filă din istoria Martorilor lui Iehova din România
Eveniment special pe Cluj Arena, cu aproape 24.000 de asistenți: S-a scris o filă din istoria Martorilor lui Iehova din România

Duminică, 27 august 2023, stadionul Cluj Arena a găzduit o întrunire specială a Martorilor lui Iehova din România, cu delegați din mai multe țări. 

La Cluj-Napoca, pe stadionul Cluj Arena, au asistat 23.968 de persoane la un eveniment special organizat de Martorii lui Iehova din România. Evenimentul a fost transmis live, prin streaming, prezența totală fiind de 121.411 persoane.

Cluj Arena, 27 august, în cifre

Prezență totală: 121.411
Prezență fizică pe stadion: 23.968
Prezență pe streaming:
Limba rusă – 37.770
Limbajul semnelor rusesc – 817
Limba ucraineană – 34.593
Limba engleză – 1.068
Limba maghiara – 5.160
Limba română – 18.035

Evenimentul de duminică a fost precedat de alte două întruniri care s-au ținut la sala de congrese a Martorilor lui Iehova de la Turda, unde delegații au fost așteptați încă de vineri.

Ziua de vineri, 25 august, i-a adus împreună pe mulți dintre membrii echipei internaționale de construcții, care au participat în 2008 la construirea sălii de congrese de la Turda, dar și a unor clădiri ale sediului național al Martorilor lui Iehova, din București. Au fost invitați și delegați de la Filiala Martorilor lui Iehova din Statele Unite ale Americii, dar și delegați din Franța, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Moldova, Ungaria și Italia. Întrunirea de vineri a fost una plină de emoții, cu întâlniri între prieteni vechi care au depănat amintiri deosebite din timpul construirii sălii de la Turda și s-au delectat cu preparate tradiționale pregătite de localnici.

„Nu mă gândesc la ce am lucrat, ci cu cine am lucrat”, a declarat Jacob Knol, care în 2008 a venit tocmai din Olanda pentru a ajuta la construirea sălii de congrese de la Turda. Dl. Knol nu a mai plecat de la Cluj-Napoca, ci și-a întemeiat o familie aici.

În ziua de sâmbătă, 26 august, la sala de congrese de la Turda, cele peste 1.700 de persoane prezente fizic și cele peste 15.000 de persoane conectate prin streaming, au putut urmări un material despre istoria Martorilor lui Iehova din România, precum și a întrunirilor mari pe care aceștia le organizează în țară încă din anul 1920, primele având loc chiar în zona Clujului. Au fost intervievați și câțiva Martori care au organizat înainte de revoluție, dar și după căderea comunismului, lucrarea de predicare a mesajului Bibliei, pentru care Martorii lui Iehova sunt cunoscuți în întreaga lume.

Mii de Martori de toate vârstele s-au oferit benevol pentru a ajuta la curățenia exemplară ce s-a făcut în arena clujeană înainte și după evenimentul special. Dl. Bogdan Șurubaru, din administrația stadionului, a declarat: „Principalul aspect bun este organizarea pe care o aveți dumneavoastră. Sunteți foarte bine organizați; toate departamentele au știut ce să facă, în special curățenia. Vă mulțumim pentru ea și [pentru] oameni, pentru că avem cu cine discuta. Am putut colabora foarte bine!”.

Bucuria și emoțiile au atins intensitatea maximă duminică, 27 august. Stadionul Cluj Arena, din parcul Central al orașului Cluj-Napoca, a fost gazdă pentru aproape 24.000 de persoane prezente fizic la evenimentul urmărit live de alte peste 97.000 de persoane, care au urmărit programul în limba lor: română, maghiară, ucraineană, rusă, limbajul semnelor rusesc și engleză. Cei prezenți au audiat discursuri bazate pe Biblie din care au putut învăța principii utile pentru viața de zi cu zi.

A fost analizat Psalmul 37, iar cuvintele păstorului, poetului, compozitorului, soldatului, omului de stat, profetului și regelui David au fost date ca exemplu pentru cei care își pun încrederea în Dumnezeul Atotputernic, Iehova. „Analizând acest Psalm vom afla cum putem găsi bucurie acum, dar și cum putem să găsim cea mai mare bucurie în viitor”, le-a spus vorbitorul delegat din Statele Unite celor din auditoriu. De fapt, toate întrunirile publice ale Martorilor lui Iehova au scopul de a-i ajuta pe cei ce asistă la ele să învețe cum să pună în practică zi de zi sfaturile Bibliei. Aplicând aceste sfaturi, multe familii și-au întărit legăturile dintre membrii lor și înfruntă cu succes problemele vieții. „Indiferent ce «Goliat» aveți în viață, și mulți din auditoriu aveți probleme gigantice, care este sfatul? Ce v-ar spune David? Încrede-te în Iehova și fă binele, acționează cu credință și fidelitate. Iehova te va ajuta să învingi”, a mai transmis auditoriului vorbitorul care a analizat Psalmul 37

Ceea ce pentru orașul Cluj-Napoca a însemnat un alt eveniment organizat pe Cluj Arena, pentru Martorii lui Iehova a însemnat o filă din istoria organizației, scrisă în inimile a zeci de mii de oameni cu lacrimi de bucurie.

Comenteaza