Progonoza meteo pentru această săptămână: Vremea se va răci brusc

Progonoza meteo pentru această săptămână: Vremea se va răci brusc

Începutul de săptămână aduce un nou val de ploi ce va traversa țara de la vest la est. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar vântul va fi puternic mai ales pe creste. Temperaturile scad din nou.

De luni după amiază, precipitațiile își vor face simțită prezența. Vor fi cantități care se pot situa între 25-30 de litri pe metru pătrat, pe areale restrânse 30-40 de litri pe metru pătrat. Pe crestele montane înalte vor fi intensificări ale vântului care se vor situa în general între 80-90 de kilometri la oră, dar și în restul zonelor, 50-60 de kilometri la oră, anunţă ANM.

Ziua de marți aduce temperaturi cu până la 10 grade Celsius mai coborâte la nivelul maximelor în această parte a țării. În partea de sud-est se vor înregistra valori ușor peste 22-23 de grade Celsius.

Cel mai frig se va resimți în zilele de miercuri și joi, mai ales în partea de vest și sud-vest a țării, unde maximele nu vor mai depăși 11-13 grade Celsius.

La sfârșitul săptămânii, la scara întregii țări nu vor fi valori care să depășească la nivelul maximelor 22-23 de grade Celsius

Chiar dacă vremea se va răci, prima decadă a lunii octombrie a fost deosebit de caldă, cu temperaturi mai mari în medie cu 5,8 grade Celsius decât în mod normal.

Comenteaza