Poftă de răsfăț? Îți spunem unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj

Poftă de răsfăț? Îți spunem unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj
| Foto: Unsplash

Bucătăria italiană este alegerea perfectă, când vrei să adaugi culoare zilelor posomorâte. Pastele sunt o adevărată artă culinară, în care fiecare element contează. Înțelegi mai bine expresia „dragostea trece prin stomac” când savurezi o porție de tagliatelle cu sos carbonara. Îți prezentăm câteva locuri din Cluj în care poți gusta niște paste cu adevărat delicioase.

Iubitorii bucătăriei italiene știu deja că alegerea unor paste perfecte nu este cea mai ușoară activitate. Spaghetti, tagliatelle, gnocchi sau penne? Un sos simplu de roșii sau un sos complex? Pui sau poate fructe de mare? Vai, alegerile sunt infinite. Un lucru este cert, merită să gustăm fiecare rețetă, căci doar așa putem înțelege care paste sunt preferatele noastre. Să știi că ai putea rămâne uimit, dar uneori poți adora o rețetă la care nu te-ai mai gândit niciodată.

D'autore pizzeria-trattoria

Poftă de răsfăț? Îți spunem unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj

În fruntea topului nostru culinar se află spaghetele cu fructe de mare de la D'autore pizzeria-trattoria. Adevărații amatori ai fructelor de mare știu că prepararea unor paste cu acestea pune la încercarea chiar și abilitățile celor mai talentați bucătari.

De ce? Pentru că la prepararea pastelor cu fructe de mare timpul joacă un rol crucial. Un bucătar cu experiență știe că sosul trebuie să fie gata doar cu 1-2 minute înainte de paste și nu invers. Așadar, uneori este atât de dificil să găsim un restaurant care ne poate servi cu o porție de paste desăvârșite. 

La D'autore pizzeria-trattoria vei găsi o mare varietate de paste cu fructe de mare. Noi însă, ne-am îndrăgostit de spaghetti allo scoglio (spaghetti, mix fructe de mare, sos de roșii, ardei iute, usturoi) și spaghetti vongole alla marinara (spaghetti, scoici vongole, usturoi, pătrunjel, ardei iute, ulei de măsline, vin alb). Dacă ți-i dor de o incursiune în bucătăria mediteraneană, oricând poți face o vizită la acest restaurant cu specific italian minunat. 

Samsara Foodhouse

Poftă de răsfăț? Îți spunem unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj

Continuăm călătoria prin minunile bucătăriei italiene, cu o porție de gnocchi. Alegerea este clar subiectivă, dar cel puțin în cazul meu nimeni nu a concurat cu clasica rețetă de paste carbonara, înainte să gust niște gnocchi quattro formaggi cu nucă și pere.

Samsara este un restaurant vegetarian și vegan, care propune niște combinații originale, la care sincer nu te aștepți. O altă opțiune creativă, pe care o poți nota în agenda poftelor tale sunt pappardelle cu hribi și sos de smântână. Știu că mulți consideră mâncarea vegană mai puțin apetisantă, însă te avertizez... Atunci când guști aceste paste, nu vei simți deloc lipsa unor ingrediente.

Da Pino

Poftă de răsfăț? Îți spunem unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj

Terasa Da Pino, de pe strada Universității era mereu plină înainte de pandemie. Clujenii se opresc adesea acolo pentru a savura niște paste delicioase, dar și pentru mediul liniștit și atmosfera plăcută. Da Pino Bistro a fost construit pe baza unei pasiuni comune pentru bucătăria italiană. Pastele și produsele de patiserie sunt făcute zilnic în laboratorul lor din ingrediente naturale.

Deși te poți bucura de o mare varietate de sortimente, recomandările noastre sunt: linguini allo scoglio (linguine cu midii, vongole, creveți tropicali în sos roșu picant sau alb) și tagliatelle con crema di tartufo (tagliatelle, parmezan, cremă de trufe și sos de smântână). 

Pasta Nostra

Poftă de răsfăț? Îți spunem unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj

Încheiem mica noastră aventură gastronomică cu o porție de paste livrate. Fiind un an pandemic, preferințele noastre de consumator s-au schimbat, după trecerea multor activități în online. Așadar, sper să nu te superi că ultima recomandare nu este despre un loc anume, ci anume despre niște paste divine. Vorbesc despre o porție de tagliatelle de casă, din grâu dur cu sos carbonara.

Carbonara Amalfitana se gătește cu pancetta afumată, smântână dulce, ou și parmezan. Dacă vrei să te răsfeți un pic, dar nu ai timp să mergi la un local din oraș sau să gătești, aceste paste vor fi perfecte pentru tine. În cazul în care nu îți plac atât de mult pastele cu sos alb, poți mereu opta pentru spaghete cu fructe de mare. O altă combinație delicioasă este oferită de pastele cu creveți și zucchini. Așadar, ai multe opțiuni pentru orice stare de spirit.

Comenteaza