Modificări majore pentru Facebook, Instagram şi Whatsapp

Modificări majore pentru Facebook, Instagram şi Whatsapp

Se vor face modificări majore în aspectul şi în funcţionarea Facebook. News Feed-ul își va pierde din importanţă, dar se va pune accent pe comunicarea privată. 

Unele dintre cele mai vizibile modificări observate de utilizatorii platformelor conduse de Zuckerberg vor include: mesajele trimise prin Messenger vor fi criptate end-to-end (de la un utilizator la altul), implicit Facebook nu va vedea conţinutul, iar platforma va fi complet integrată cu WhatsApp; Instagram testează o caracteristică „număr privat de like-uri”, care ar ascunde like-urile unei postări de alţi utilizatori, acestea fiind vizibile doar pentru proprietarul contului; vor exista mai multe modalităţi „efemere” de a partaja conţinutul mesajelor, ceea ce înseamnă că nu vor exista înregistrări permanente ale acestora.

Un serviciu de plată securizat în WhatsApp, testat anterior în India, urmează să fie lansat în alte ţări în cursul acestui an. Aplicaţia Facebook este reproiectată pentru a face ca grupurile comunitare să devină centrale pentru newsfeed - iar albastrul reprezentativ al Facebook va fi, de asemenea, înlocuit. Noul design va fi lansat iniţial în SUA, iar ulterior la nivel global; postările de pe Instagram nu vor mai trebui să constea exclusiv într-o fotografie sau un videoclip, curând va fi posibilă crearea de postări compuse doar din text sau desene, datorită unei noi funcţii.

Compania a dezvăluit, de asemenea, data lansării noului sistem VR (Virtual Reality - Realitate Virtuală) fără fir, Oculus Quest, care nu necesită o conexiune la un PC, un smartphone sau o consolă de jocuri, care va intra în vânzare pe piaţa generală începând cu 21 mai.

Comenteaza