Defrişări ilegale la Cluj. Lemne de 78.000 lei, confiscat

Defrişări ilegale la Cluj. Lemne de 78.000 lei, confiscat

Acţiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul silvic pe raza localităților Turda, Mihai Viteazu, Gilău, Someșu Rece și Măguri Răcătău din judeţul Cluj.

Oamenii legii au confiscat lemn de peste 78.000 de lei şi au dat amenzi de 10.000 de lei. 

"De exemplu, la data de 22 august, a fost efectuat un control de specialitate la un depozit de pe raza localității Mihai Viteazu unde s-a stabilit că, în perioada 1 - 22 august, administratorul întreprinderii individuale ar fi comercializat peste 76 de metri cubi de cherestea lemn rășinoase fără documente legale. Administratorul a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura confiscării contravalorii materialului lemnos comercializat ilegal.

De asemenea, la data 23 august, au fost efectuate controale la o societate cu sediul în Florești și la un depozit al acesteia de pe raza localității Someșu Rece. În urma controlului, s-a stabilit că, în perioada 1iulie -23 august 2018, administratorul societății ar fi comercializat peste 156 metri cubi lemn de lucru din specia rășinoase, fără documente legale. Prin urmare, acestuia i s-a aplicat o sancțiune contravențională, iar materialul lemnos comercializat ilegal a fost confiscat valoric", se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Cluj. 

Razia oamenilor legii a avut loc în perioada 22 - 23 august 2018.

Comenteaza