Foto Lemn în valoare de peste 13.000 de euro, confiscat în Beliș

Lemn în valoare de peste 13.000 de euro, confiscat în Beliș

Polițiștii clujeni și inspectorii Gărzii Forestiere Cluj au confiscat în Beliș material lemnos în valoare de aproximativ 68.000 lei de lei, în urma unor controale efectuate în pădurile din zonă.

Un clujean s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei după ce polițiștii au dat peste 250 mc de lemn pe terenul său din Beliș, material lemnos pentru care acesta nu a putut prezenta documente care să-i ateste proveniența legală.

"În perioada 03-06 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Ordine Publică și Poliția Orașului Huedin cu sprijinul Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat acțiuni de prevenire și control în domeniul silvic, în baza  planului de acțiune „Scutul Pădurii” pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier.

Astfel, polițiștii au identificat în comuna Beliș, cantitatea de 253 mc de material lemnos, depozitată pe un teren neîmprejmuit, pentru care deținătorul nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența legală.

Lemn în valoare de peste 13.000 de euro, confiscat în Beliș

În conformitate prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, a fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea  materialului lemnos, în valoare de aproximativ 68.000 lei, care a fost predat în custodia organelor silvice", a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza