Cum să călătoreşti în siguranţă cu trenul în timpul caniculei

Cum să călătoreşti în siguranţă cu trenul în timpul caniculei
Întrucât în aceste zile temperaturile sunt extrem de ridicate, iar disconfortul termic este accentuat, CFR Călători face câteva recomandări pasagerilor care aleg să se deplaseze cu trenul.

Conducerea companiei informează călătorii că încearcă să mențină în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Acestea sunt verificate înainte de plecarea în cursă a trenurilor pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Cu toate acestea, pot apărea și situații neprevăzute, astfel că persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care suferă de anumite afecțiuni sunt sfătuite să ia măsuri suplimentare la efectuarea călătoriilor în perioadele cu temperaturi ridicate. 

Pasagerii sunt îndemnaţi să aibă întotdeauna la ei o sticlă cu apă, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să alerteze imediat personalul de tren.

Întrucât viteza de circulație a trenurilor este redusă pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară, pasagerii sunt rugaţi ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.

CFR Călători îşi cere scuze pasagerilor pentru eventualele neplăceri și le mulțumește pentru înțelegere.

Comenteaza