Vlad Munteanu, din „iarbă", direct în fotoliul de conducător

Vlad Munteanu, din „iarbă
La doar 32 de ani, acesta a fost instalat de Florian Walter în funcţia de administrator special al Universităţii Cluj, devenind managerul „Şepcilor roşii".
">

Deşi s-a vehiculat ideea că Gabriel Boştină va ocupa scaunul lăsat liber de demisia lui Ioan Mărginean la „U", până la urmă Florian Walter a ales să mizeze pe Vlad Munteanu. În vârstă de numai 32 de ani, el şi-a agăţat ghetele în cui în vară, după ce şi-a reziliat contractul cu Erzgebirge Aue, formaţie din eşalonul secund german, iar ieri a acceptat să facă pasul spre o nouă carieră.

Mărginean a demisionat în urmă cu trei săptămâni din funcţia de administrator special al Universităţii, echivalentul postului de manager general la societăţile aflate în insolvenţă, iar Gabriel Boştină era cotat cu cele mai mari şanse să-i ocupe locul. Ieri, însă, Walter, acţionarul majoritar al clubului, a luat decizia să meargă pe mâna unui alt ex-dinamovist, Vlad Munteanu, proaspăt retras din activitate. Acesta a acceptat pe loc oferta lui Walter, iar aseară era aşteptat la Cluj. Deşi alegerea omului de afaceri a părut surprinzătoare, Munteanu e recomandat de anii petrecuţi în Germania, şase la număr, timp în care a evoluat pentru cinci echipe distincte. Fără îndoială, cea mai bună perioadă a petrecut-o la Energie Cottbus unde, alături de Sergiu Radu, a format unul dintre cele mai prolifice cupluri ofensive din prima ligă, iar mijlocaşul a înscris de 11 ori. Forma bună a celor doi a atras atenţia celor de la Vfl Wolfsburg, „lupii" achiziţionându-i pe cei doi la pachet, pentru 4,5 milioane de euro.

La fel ca şi colegul său din atac, Munteanu nu a reuşit să se impună la gruparea „alb-verde", fiind împrumutat la Arminia Bielefeld, la FSV Frankfurt şi în Franţa, la Auxerre. În 2011 s-a întors în România, dar a jucat doar un tur de campionat pentru Concordia Chiajna, până să revină în Germania, acolo unde a semnat pentru Erzgebirge Aue, un club, din 2.Bundesliga, cel care avea să fie ultimul din cariera de jucător. În timpul petrecut în Germania, Munteanu s-a specializat în domeniul managementului sportiv, acesta fiind şi unul dintre aspectele care l-a convins pe Walter, spun sursele ZIUA de CLUJ, să meargă pe mâna sa. Deşi va fi numit oficial în funcţie abia pe 10 decembrie, atunci când e programată viitoarea Adunare Generală a Acţionarilor, Munteanu va intra în pâine începând de azi, iar duminică va pleca alături de echipă în cantonamentul de la Băile Felix, acolo unde „studenţii" vor sta până vineri, 15 noiembrie.

Vine şi un atacant francez

Universitatea a marcat doar de 10 ori în acest sezon, doar Corona Braşov (8 goluri) şi Viitorul Constanţa (6 goluri) având o linie ofensivă mai slabă. Antrenorul Mihai Teja a cerut întăriri, iar în cantonamentul de la Băile Felix va ajunge un atacant francez care va fi testat timp de câteva zile. „U" se bazează în avanposturi pe Valentin Lemnaru, golgeterul echipei din acest sezon, cu trei goluri, şi Marius Ene. Cătălin Dedu s-a accidentat destul de grav la genunchi şi va rata ultimele etape din acest an.

Tatăl său a marcat în ultima victorie contra CFR-ului

Odată cu instalarea în funcţia de manager general-administrator special, Vlad Munteanu continuă, practic, tradiţia familiei. Tatăl său, Ioan „Gogu" Munteanu a jucat pentru Universitatea în anii '70 şi a înscris în ultima victorie obţinută de "studenţi" contra CFR-ului, în sezonul 1971-1972. Atunci, „Şepcile roşii" s-au impus la limită, 1-0, iar Munteanu a înscris în min. 78, după ce a împins în plasă o minge venită din bară, se arată în cronica meciului, apărută în cartea „Cluj contra Cluj", scrisă de Tiberiu Fărcaş şi de Bogdan Stanciu.

 

Etichete
Comenteaza