Video Vedetele WTA revin în toamnă la Cluj. Transylvania Open are loc în octombrie

Vedetele WTA revin în toamnă la Cluj. Transylvania Open are loc în octombrie
| Foto: Transylvania Open

Transylvania Open WTA250, cel mai mare turneu de tenis organizat vreodată în România, revine la Cluj-Napoca la toamnă. Valoarea totală a premiilor puse în joc este de 275.000 de dolari.

Transylvania Open WTA250 va avea loc în 8-16 octombrie 2022. După o primă ediție de succes organizată în 2021, turneul din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association și promite să devină o competiție de tradiție. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, și vor debuta cu două zile de calificări.

Cluj-Napoca a fost anul trecut singurul oraș din Europa cu două turnee WTA: Winners Open și Transylvania Open. Amândouă au fost competiții care s-au bucurat de un real succes. Am primit multe aprecieri din partea oficialilor WTA și vom merge în continuare cu Transylvania Open. Este un turneu care cu siguranță va deveni o tradiție și care are toate șansele să crească. Anul acesta vom avea o nouă competiție puternică indoor, cu jucătoare de top și cu miză mare - Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Datele au fost stabilite de oficialii WTA și au fost făcute publice de curând. Afișarea calendarului pentru a doua parte a anului a fost decalată din cauza evenimentelor din Ucraina, care au influențat locul de desfășurare a unor turnee.

Vedetele WTA revin în toamnă la Cluj. Transylvania Open are loc în octombrie

Prima ediție Transylvania Open a însemnat un turneu de tenis cu meciuri surprinzătoare, ce a adunat la Cluj campioane de top 100 mondial și două câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep și Emma Răducanu. Miza fost una uriașă: la turneul de tenis din Cluj s-a decis ultimul loc de la Turneul Campioanelor, câștigat de cea care a obținut trofeul Transylvania Open: Anett Kontaveit. Meciurile s-au jucat indoor, pe hard, în BT Arena, pe cele două terenuri de joc amenajate.

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din octombrie 2022 vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii de în valoare de 275.000 de dolari.

Reamintim că Simona Halep a pierdut finala turneului Transylvania Open 2021 în fața estonei Anett Kontaveit, care, într-o formă de invidiat, a plecat cu primul trofeu al competiției găzduite de Cluj-Napoca. Pentru estona aflată pe locul 14 WTA, miza acestui meci era însă și mai mare: a reușit să se califice în premieră la Turneul Campioanelor. Partida Anett Kontaveit - Simona Halep s-a încheiat în două seturi, 6-2, 6-3, după o oră și 10 minute.

Perechea româno-georgiană Irina Bara/Ekaterine Gorgodze a câştigat titlul în proba de dublu a turneului de tenis Transylvania Open 2021, care a fost dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după 4-6, 6-1, 11-9 în finala cu cuplul Aleksandra Krunic (Serbia)/Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda). Bara şi Gorgodze au obţinut primul titlu WTA din carierele lor (simplu sau dublu), câştigând într-o oră şi 20 de minute în faţa favoritelor numărul doi. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza