Un nou meci, un nou eșec. România a pierdut în fața Austriei și a ajuns la trei înfrângeri consecutive

Un nou meci, un nou eșec. România a pierdut în fața Austriei și a ajuns la trei înfrângeri consecutive
| Foto: gsp.ro

Selecționata condusă de Mirel Rădoi a cedat pe teren propriu, scor 1-0, în fața austriecilor, în partida din Grupa 1 a Ligii B din Liga Națiunilor.

Românii au intrat cu o energie bună pe gazonul de la Ploiești, însă treptat “tricolorii” și-au pierdut din elan. Oaspeții au preluat inițiativa și au dominat jocul, în timp ce elevii lui Mirel Rădoi au preferat să își încerce șansele pe contraatac.

La jumătatea reprizei, Lainer a centrat perfect în careu, iar șutul trimis de Gregoritsch a lovit transversala, la o fază la care defensiva României nu a avut reacție (21). Apoi, echilibul a persistat în joc, până în ultimele cinci minute ale reprizei.

“Tricolorii” au avut în trei rânduri ocazia deschiderii scorului prin Bancu (40), Maxim (43) și Alibec (44), în urma unor faze în care cei trei fotbaliști s-au încăpățânat să șuteze, deși varianta unei pase era mult mai inspirată. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Oaspeții au intrat mai montați în actul secund, iar Tătărușanu a salvat în fața lui Baumgartlinger la câteva secunde de la reluare (46). La următoarea acțiune ofensivă, Alibec a reușit să înscrie, însă golul a fost anulat pentru offside (48).

Jocul s-a mutat din nou la poarta României, iar Andrei Burcă a reușit să intervină salvator în fața lui Gregoritsch (50). Odată cu trecerea timpului, cele două echipe au simțit presiune rezultatului, iar intervențiile au devenit din ce în ce mai dure.

Austria a continuat să forțeze, iar defensiva României a părut că face cu greu față ofensivei oaspeților. Mai întâi Toșca l-a blocat pe Gregoritsch (61), apoi lovitura de cap a lui Schlager a trecut puțin pe lângă poartă (64), iar Baumgartner a lovit bara cu un șut din interiorul careului (65).

În cele din urmă, oaspeții au dat lovitura cu un sfert de oră înainte de final, prin Schopf, care a înscris un un șut la colțul lung. Deși au încercat să obțină egalarea, “tricolorii” nu au reușit să le pună probleme austriecilor, iar scorul final a fost 1-0, în favoarea oaspeților.

Echipe de start:

România: Tătărușanu – Bălașa, Burcă, Toșca, Bancu – Maxim (Cicâldău ‘62), Marin, Stanciu (Stanciu ’83) – Deac (Iancu ‘83), Alibec (Keșeru ’62), Mitriță (Hagi ’77)

Austria: Pervan - Lainer, Dragovic, Hinteregger (Posch ‘53), Alaba – Schopf (Ranftl ‘77), Ilsanker, Baumgartlinger (Grillitsch ‘77), Baumgartner – Gregoritsch (Kalajdzic ‘90), Schlager

Comenteaza