Un fost jucător de la CFR Cluj, numit antrenor la o echipă de cupe europene

Un fost jucător de la CFR Cluj, numit antrenor la o echipă de cupe europene
| Foto: prosport.ro

Un fost fotbalist al formației din Gruia a preluat conducerea tehnică a unei echipe care evoluează constant în competițiile continentale.

De-a lungul timpului, pe la CFR Cluj au trecut o serie de străini mai mult sau mai puțini cunoscuți. Unii dintre ei au revenit în anonimat după experiența în tricoul vișiniu, însă alții și-au continuat cariera de jucători la cel mai înalt nivel și chiar au ajuns tehnicieni la echipe consacrate. După cazul lui Roberto De Zerbi, cel care e antrenor în Serie A, la Sassuolo, un alt fost fotbalist “feroviar” a preluat o formație importană.

Este vorba despre fostul fundaș Mikael Dorsin, cel care a jucat în Gruia în cea de-a doua jumătate a sezonului 2007-2008. Suedezul a preluat conducerea tehnică a celor de la Rosenborg, cea mai titrată echipă din Norvegia și o prezență constantă în grupele competițiilor europene. Dorsin a jucat pentru CFR Cluj și doar opt partide, însă a cucerit alături de “feroviari” un titlu în Liga 1 și o Cupă a României. Totuși, suedezul ocupă un loc important în istoria lui Rosenborg, fiind pe locul al treilea în top-ul prezențelor all-time, cu 366 de jocuri.

Comenteaza