UEFA Champions League. Ultimele meciuri din faza grupelor, cinci echipe se bat pentru două locuri în optimi

UEFA Champions League. Ultimele meciuri din faza grupelor, cinci echipe se bat pentru două locuri în optimi
| Foto: facebook.com/uefachampionsleague

Deși majoritatea formațiilor și-au asigurat prezența în faza eliminatorie, încă cinci cluburi speră la un loc în primăvara Ligii Campionilor.

Seara trecută a consemnat rezultate așteptate, dar și surprize notabile. Liverpool, Borussia Dortmund sau Napoli s-au calificat în optimi, dar semifinalista din sezonul trecut, Ajax și liderul din Serie A, Inter Milano, vor juca în Europa League. În ultima seară cu meciuri din grupe, cinci echipe, printre care Atletico Madrid și Șahtior Doneșk se luptă pentru un loc în optimi.

Grupa A

PSG vs Galatasaray, ora 22:00, Telekom Sport 4, Look Sport 2

Club Brugge – Real Madrid, ora 22:00, Digisport 2, Telekom Sport 2, Look Sport 3

Cele două echipe importante și-au asgiurat deja locul în optimi, în timp ce belgienii și turcii se luptă pentru poziția care duce în Europa League. Brugge are prima șansă, însă o victorie a lui Galatasaray la Paris i-ar trimite pe turci în primăvara europeană.

Grupa B

Bayern Munchen – Tottenham, ora 22:00, Digisport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Olympiacos – Steaua Roșie Belgrad, ora 22:00

Bayern și Tottenham sunt deja calificate în faza următoare a competiției, iar sârbii și greci se vor duela pentru locul al treilea. Steaua Roșie se califică în primăvara Europa League chiar și cu un egal, în timp ce Olympiacos e obligată să învingă.

Grupa C

Dinamo Zagreb – Manchester City, ora 19:55, Digisport 1, Telekom Sport 2, Look Plus

Șahtior Donețk – Atalanta, ora 19:55, Digisport 2, Telekom Sport 3, Look Sport

Cu City deja calificată, celelalte trei formații se luptă pentru locul care duce în optimi. Șahtior e favorită și are nevoie de o victorie, dar se poate mulțumi și cu o remiză, dacă Dinamo Zagreb e învinsă. Croații merg mai departe cu un succes, dar trebuie să se bazeze pe un rezultat prost pentru ucrainiei. Atalanta are cele mai mici șanse de calificare, trebuie să învingă Șahtiorul și să spere la o înfrângere a lui Dinamo Zagreb.

Grupa D

Bayer Leverkusen – Juventus, ora 22:00, Digisport 3, Telekom Sport 3, Look Sport

Atletico Madrid – Lokomotiv Moscova, ora 22:00, Digisport 4

Campioana Italiei și-a asigurat deja statutul de câștigătoare a grupei, în timp ce Atletico și Leverkusen se luptă de la distanță pentru locul al doilea. Spaniolii au nevoie de un succces cu rușii, sau de un rezultat negativ pentru germani. Leverkusen trebuie să învingă Juventus și să spere ca Atletico să se încurce pe teren propriu.

Comenteaza