U-BT merge mai departe în Europe Cup. Echipa lui Silvășan a ”răpus” campioana Georgiei

U-BT merge mai departe în Europe Cup. Echipa lui Silvășan a ”răpus” campioana Georgiei
U-BT Cluj s-a calificat, miercuri, în faza a doua a grupelor Fiba Europe Cup. Campioana României s-a impus clar în fața lui Dinamo Tbilisi, la Sala Polivalentă din Cluj, în etapa a cincea din grupa E.

S-a terminat 97-74 pentru ardeleni. Lasan Kromah a fost cel mai bun marcator de pe parchet, cu 21 puncte. Din lotul campioanei României s-au mai evidențiat Andrei Calnicenco (20 puncte), Rolland Torok (12 puncte), Zeljko Sakic (11 puncte) și Vaidas Kariniauskas (10 puncte).

"A fost un meci bun și sunt bucuros pentru victorie. Mă bucur că ne-am făcut treaba, că am fost profesioniști. Am știut că suntem echipa mai bună, dar provocarea a fost să fim pregătiți cum trebuie pentru acest meci, să avem intensitatea necesară pentru a câștiga. Am reușit acest lucru și vreau să îi felicit pe băieți pentru asta.

După joc am aflat că suntem calificați, ne-a ajutat rezultatul din celălalt meci al grupei (Lukoil Akademic a cedat cu 76-80 în fața lui Istanbul BBSK - n. red.). Vrem să ne calificăm și din următoarea grupă, însă, până atunci, vrem să câștigăm această grupă. Mai avem nevoie de o victorie în ultimul meci, cu Lukoil!", a declarat antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan.

Clasament Grupa E, etapa a 5-a:

1. U-BT Cluj - 9 puncte
2. Istanbul BBSK - 9 puncte
3. Lukoil Akademic - 7 puncte
4. Dinamo Tbilisi - 5 puncte

 

Comenteaza