Victorie muncită pentru U-BT în meciul cu SCM U Craiova

Victorie muncită pentru U-BT în meciul cu SCM U Craiova
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au câștigat, scor 88-82, într-o partidă în care a debutat și noua achiziție, Trey Ziegler.

Începutul de meci a fost unul excelent pentru elevii lui Mihai Silvășan, care au început partida din Sala Polivalentă cu un parțial de 11-2. Antrenorul celor de la Craiova a solicitat time-out și echipa sa a revenit  pe tabelă, iar jocul s-a echilibrat. Totuși, scorul primului sfert a fost 24-16 pentru clujeni.

Oaspeții au început mai bine sfertul secund și au reușit să îi anihileze bine pe oamenii lui U-BT. Jocul a fost marcat de multe aruncări greșite din partea ambelor echipe, dar și de multe mingi pierdute, opt de către SCM U Craiova și 5 de către “studenți”. La finalul primei reprize cea mai mare contribuție au avut-o Watson (9 puncte), Kuti și Barro (ambii 8). Scorul la finalul primelor 20 de minute a fost 45-41 pentru U-BT.

Sfertul trei a început mai bine pentru craioveni, care au preluat inițiativa și chiar au condus pe tabelă. Dar, campioana României a revenit rapid și s-a distanțat din nou. Atacul s-a bazat în mare parte pe conducătorul de joc, Giordan Watson, care a oferit un recital ofensiv, atât prin puncte marcate, cât și prin pase decisive. Scorul sfertului al treilea a fost 71-66 pentru “U”.

Ultima parte a jocului a început cu aceeași evoluție bună a Craiovei, care s-a apropiat periculos, la doar un punct. “Studenții” au ieșit din pasa proastă și au trecut din nou în control. Totuși, Mihai Silvășan nu și-a permis să odihnească titularii și clujenii au terminat meciul cu rotația de bază în teren. Scorul final a fost 88-82

Cei mai buni jucători ai lui U-BT au fost Watson (22 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), Rasic (16 puncte, 1 pasă decisivă), Barro (12 puncte, 11 recuperări) și Kromah (12 puncte, 3 recuperări), iar de la SCM U Craiova s-au remarcat Reed (18 puncte, 2 recuperări), Samuels (16 puncte, 8 recuperări) și Sirisevic (12 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive).

“Studenții” revin pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale, la egalitate cu CSU Sibiu. Clujenii vor juca miercuri, 14 martie, returul cu Donar Groningen, din FIBA Europe Cup. Partida va avea loc de la ora 19, în Sala Polivalentă. Scorul meciului tur a fost 103-76 pentru echipa olandeză.

Comenteaza