U-BT își începe aventura în Europe Cup: ”Obiectivul e calificarea din grupă”

U-BT își începe aventura în Europe Cup: ”Obiectivul e calificarea din grupă”
U-BT Cluj debutează în grupele Fiba Europe Cup. Miercuri, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor Horia Demian, campioana României va da piept cu Istanbul BBSK (Turcia).

Deși o vede drept principala favorită la calificare, Mihai Silvășan ia în calcul doar victoria cu echipa din Istanbul. Adversara clujenilor a terminat pe locul 10 ediția trecută a campionatului turcesc. Cel mai important nume din lotul echipei este Stefan Bircevic, finalist cu naționala Serbiei la EuroBasket 2017.

"Jucăm cu o echipă puternică, de nivel de play-off în Turcia. Are jucători de o valoare incontestabilă, naționala Croației, a Serbiei, participanți la EuroBasket, foști jucători de naționala Sloveniei, deci nume importante din baschetul european. Asta nu ne sperie, dimpotrivă, ne motivează în plus. Ne dorim victoria și avem șanse bune să o obținem", a spus antrenorul campioanei României.

Din grupa clujenilor mai fac parte deținătoarele titlului din Bulgaria și Georgia. Este vorba de Lukoil Akademic și Dinamo Tbilisi.

"Obiectivul nostru e calificarea din această grupă. Echipa din Turcia este prima favorită, însă Lukoil este campioana Bulgariei, are jucători valoroși în componență și pot fi și ei o nucă tare. Formația din Georgia pare cea mai slabă, dar nu trebuie subestimați", a adăugat Silvășan.

În faza următoare din Fiba Europe Cup se califică primele două clasate din fiecare grupă.

Comenteaza