U-BT începe cursa pentru titlul 6: ”Avem o responsabilitate mare”

U-BT începe cursa pentru titlul 6: ”Avem o responsabilitate mare”
U-BT Cluj debutează, vineri, în noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Campioana României întâlnește BCMU Pitești, de la ora 18:15, la Sala Sporturilor Horia Demian.

Antrenorul "studenților", Mihai Silvășan, nu ia în calcul decât victoria în duelul cu echipa din Trivale.

"Avem o responsabilitate mare după ce am reușit în sezonul trecut. Primul meci e foarte important și vrem să începem cu dreptul. Va fi un campionat în care pot apărea surprize, de la echipe gen Timișoara și Craiova. Steaua și Oradea sunt foarte puternice, au investit mult și au așteptări mari. Sibiul poate fi din nou sus. Ne putem aștepta la un sezon echilibrat, unde fiecare echipă poate să piardă sau să câștige", a spus Silvășan.

Lituanianul Vaidas Kariniauskas are o infecție la degetul unui picior, dar are șanse mari să joace în partida de vineri. Aleksandar Rasic, în schimb, va reveni pe parchet abia în decembrie. El a suferit o accidentare la tendonul achilean în luna mai, la meciul 4 din semifinala cu CSM Oradea.

Ardelenii și-au aflat și două dintre adversarele din Fiba Europe Cup. U-BT a fost repartizată în Grupa E, alături de Lukoil Academic (campioana Bulgariei) și Dinamo Tbilisi (campioana Georgiei). A patra echipă va fi stabilită după duelul dintre Istanbul BB și ucrainienii de la Khimik. În prima manșă, turcii au pierdut la limită, scor 89-90. Prima etapă din Europe Cup e programată în 18 octombrie.

"Cu siguranță va fi o grupă puternică. Sunt trei campioane, noi, Lukoil și Dinamo Tbilisi", a adăugat Mihai Silvășan.

U-BT Cluj - BCMU Pitești se joacă vineri, de la ora 18:15, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj. Biletele de intrare costă 10 lei și pot fi achiziționate atât online, cât și din diferite zone ale orașului. Întâlnirea poate fi urmărită și la televizor, pe Digisport.

Sezonul trecut, U-BT și-a adjudecat Cupa, Campionatul și Supercupa României. "Studenții" au cinci titluri naționale.

Comenteaza