Totul despre Avântul Reghin. Adversara lui ”U” a jucat o singură dată în Liga 1, iar prima întâlnire directă a avut loc acum 69 ani

Totul despre Avântul Reghin. Adversara lui ”U” a jucat o singură dată în Liga 1, iar prima întâlnire directă a avut loc acum 69 ani
Universitatea Cluj va disputa ultimul meci de acasă din turul Ligii a III-a, împotriva Avântului Reghin. Viitoarea adversară a ”Șepcilor roșii” are o istorie interensată. A jucat o singură dată în Divizia A, iar prima întâlnire cu ”studenții” a avut loc în urmă cu aproape șapte decenii.

Prima confruntare oficială dintre "U" Cluj și Avântul Reghin, cunoscută pe atunci sub numele de Foresta, datează din 18 martie 1948, potrivit romaniansoccer.ro. "Șepcile roșii" s-au impus cu 3-1, într-o partidă din optimile Cupei. În 1949, după fuzionarea mai multor echipe, printre care și Foresta, ia naștere Avântul Reghin. Şase ani mai târziu, în 1955, mureșenii înregistrează prima și singura prezență din Divizia A.

"U" Cluj se afla și ea pe prima scenă și s-a întâlnit de două ori cu Avântul Reghin. Ambele confruntări au fost câștigate de "studenți". Pe 13 martie 1955, Universitatea câștiga acasă cu 4-3 în fața mureșenilor, iar în 6 noiembrie 1955 a învins cu 2-0 aceeași grupare. La finalul acelei ediții, "U" s-a clasat pe locul 7, cu 23 puncte. Avântul a terminat pe ultima poziție, cu doar 9 puncte, și a retrogradat.

După mai bine de 60 ani, "U" Cluj și Avântul Reghin se întâlnesc din nou într-un meci oficial. Prima se bate pentru promovarea în eșalonul secund, iar a doua este în reconstrucție.

"U" e o  echipă foarte puternică, din toate punctele de vedere, care a făcut istorie în fotbalul românesc. Dacă rămân concentrați și serioși, nu vor avea nicio problemă în a promova. Noi suntem o echipă în reconstrucție, lipsesc câțiva jucători importanți, dar avem șansa noastră și mergem să o jucăm. "U" are suporteri extraordinari. Am jucat împotriva lor când eram la Gaz Metan", a declarat antrenorul mureșenilor, Vilmos Stoica, pentru ZIUA de CLUJ.

Universitatea Cluj este liderul Seriei a V-a, cu 29 puncte. Etapa trecută, echipa lui Adrian Falub a câștigat cu 2-1 deplasarea de la Metalurgistul Cugir. Avântul Reghin este pe 8, având 19 puncte. Mureșenii au bătut-o în ultimul joc pe Unirea Tășnad cu 1-0, nimeni alta decât formația care a produs singurul eșec al "Șepcilor roșii" din acest sezon.

"Suntem pe drumul cel bun. Venim după trei victorii și sperăm să scoatem măcar un punct la "U". Tănad e o echipă bună, am simțit asta pe pielea noastră. Dar i-am prins într-o perioadă mai proastă, cu probleme financiare. Ca și obiectiv, noi ne dorim să construim o echipă competitivă, să jucăm un fotbal frumos și să fim în prima jumătate a clasamentului. Anul trecut ne-au plecat 9 jucători, 5 dintre ei titulari", a spus tehnicianul formației din Reghin.

Avântul Reghin are una din cele mai tinere echipe din serie. Media de vârstă a mureșenilor este de 22 ani. "Suntem o echipă foarte tânără. Avem un singur jucător peste 30 ani, restul au 21, 22 și 23 ani. Avem un fotbalist care a jucat în Liga 1, la ASA Târgu-Mureș. E vorba de Norbert Feketics. Dar va lipsi, pentru că are un cartonaș roșu. Mai e Adrian Murar, care a evoluat în diviziile superioare, la Bistrița".

"U" Cluj - Avântul Reghin se joacă vineri, de la ora 15:30, pe Cluj Arena. Întâlnirea va fi transmisă în direct pe Look TV.

Comenteaza