Surpriză la Erevan. România a fost învinsă dramatic de Armenia

Surpriză la Erevan. România a fost învinsă dramatic de Armenia
| Foto: digisport.ro

Naționala condusă de Mirel Rădoi a pierdut al doilea meci consecutiv în preliminariile Campionatului Mondial, scor 3-2, în fața Armeniei.

A treia partidă din preliminariile Campionatului Mondial pentru “tricolori” a început echilibrat. Stanciu a semnat prima ocazie importantă a partidei, când a șutat bine, spre vinclu, însă portarul armenilor a respins (10). Gazdele au răspuns imediat, însă Niță a salvat în două rânduri în fața fotbaliștilor din Armenia.

Meciul s-a jucat de la o poartă la altă, însă ambele formații au avut probleme în apropierea careului advers. La jumătatea reprizei, Maxim putea înscrie, însă a trimis peste transversală (23). Până la pauză, Pușcaș și Stanciu puteau deschide scorul, însă la pauză tabela indica 0-0.

Gazdele au mutat ofensiv în startul actului secund, iar presiunea din startul reprizei a dat roade. După aproape o oră de joc, Spertsyan a șutat spre poartă, Toșca a deviat, iar balonul a intrat în poartă (56). Armenii au continuat să pună presiune, iar Niță a intervenit providential la lovitura de cap a lui Adamyan (61).

“Tricolorii” s-au aruncat în ofensivă și au reușit să restabilească repede egalitatea. Maxim i-a pasat în flanc lui Bancu, fundașul lateral a centrat în careu, iar Cicâlădu a înscris profitând de o greșeală în defensva adversă (62). Elevii lui Mirel Rădoi au căutat și cel de-al doilea gol, iar 10 minute mai târziu, mingea a circulat pe același traseu, de la Bancu spre Cicâldău, iar mijlocașul a reușit dubla și a adus România în avantaj (72).

Finalul de meci a fost unul incandescent. În ultimul sfert de oră, Pușcaș a văzut roșu direct după o intervenție imprudentă la centrul terenului (77). Armenii au avansat în jumătatea “tricolorilor”, iar cu patru minute înainte de final Haroyan a restabilit egalitatea dintr-o poziție suspectă de offside (86).

Trei minute mai târziu, în urma unei intervenții a lui Crețu în careu, centralul a dictat penalty. Barseghyan a transformat fără emoții (89) și a adus o victorie surprinzătoare a Armeniei, scor 3-2.

Comenteaza