Surpriza Kovacs. Teja a reinventat un fotbalist care juca în Liga a III-a

Surpriza Kovacs. Teja a reinventat un fotbalist care juca în Liga a III-a
Lorant Kovacs a fost la Chiajna unul dintre cei mai buni jucători ai Universităţii Cluj, contribuind la golul înscris de Valentin Lemnaru.

Fotbalistul a fost reinventat, practic, de Mihai Teja. Kovacs a jucat pe toată durata junioratului pe postul de mijlocaş defensiv, dar Teja l-a avansat, trecându-l în spatele vârfului în sistemul 4-2-3-1, iar randamentul acestuia a crescut imediat.

Rareş Takacs (22 de ani), Lorant Kovacs (20 de ani) şi Andreas Calcan (19 ani) sunt trei dintre jucătorii tineri pe care Universitatea îi propune în fotbalul românesc. Toţi trei au fost aduşi de "U" acum aproape patru ani de la Şcoala de Fotbal "Ardealul", după care au fost "modelaţi" de "Şepcile roşii". Extrem de curajos în teren, unde a fost aşezat de Mihai Teja pe un post avansat, în spatele vârfului Vali Lemnaru, Kovacs este una dintre surprizele Universităţii Cluj. Cu atât mai mult în condiţiile în care jucătorul evolua la Reşiţa, în Liga a III-a, în urmă cu un an. La doar 18 ani, Kovacs era deja titular, alături de Takacs sau Calcan, la "U" II, în Liga 3, sub comanda lui Gică Barbu, dar echipa secundă a fost desfiinţată, iar acesta a fost împrumutat la FCM Reşiţa. După un tur de campionat, Marius Popescu l-a rechemat la Cluj. Mihai Teja i-a schimbat poziţia în teren, iar Kovacs s-a remarcat imediat. "Kovacs, Calcan sau Takacs sunt dovada că la "U" chiar se pune accent pe creşterea jucătorilor tineri. Practic, acum se văd roadele investiţiei de acum trei ani şi jumătate când au fost aduşi mai mulţi jucători tineri, de 15-16 ani de la "Ardealul". Pe lângă ei, îl mai avem pe Octavian Ursu, în lotul primei echipe, iar Victor Dulap sau Cornel Prescură pot fi şi ei oricând soluţii. În plus, avem foarte mulţi copii talentaţi la centru, stăm foarte bine la toate categoriile de vârstă. Vor mai ieşi câţiva fotbalişti foarte buni", a povestit Marius Popescu, coordonatorul centrului de copii şi juniori al Universităţii. Lorant Kovacs a debutat pe prima scenă cu Ionel Ganea, în etapa a 32-a din campionatul trecut, jucând titular o repriză în meciul cu Rapid, 4-1 pentru clujeni. Mihai Teja a fost cel care i-a schimbat postul, folosindu-l mult mai avansat, în spatele vârfului. În etapa a XVI-a, cu FC Braşov, a marcat primul său gol în tricoul Universităţii. Cu Astra Giurgiu (1-0) a fost decisiv, pasându-i lui Valentin Lemnaru la singurul gol al partidei. La Chiajna (1-1) a fost titularizat din nou şi a impresionat, contribuind la o nouă reuşită semnată de Lemnaru.

 

 

Etichete
Comenteaza