Start cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial. România a câștigat cu emoții în fața Macedoniei de Nord

Start cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial. România a câștigat cu emoții în fața Macedoniei de Nord
| Foto: digisport.ro

Formația condusă de Mirel Rădoi a reușit să se impună cu 3-2 în primul meci din campania de calificare pentru turneul final care va avea loc în Qatar.

“Tricolorii” au încercat să preia inițiativa încă din primele minute, în timp ce oaspții păreau pregătiți să își încerce norocul pe contraatac. Totuși, macedonenii au avut prima ocazie a meciului, însă Nestorovski s-a precipitat și a ratat de două ori în aceeași fază (8). Treptat, românii au împins jocul spre treimea adversă, iar Man (17) și Bancu (18) au încercat să îl susprindă pe Dimitrevski cu șuturi de la distanță.

În cele din urmă, după aproape o jumătate de oră de joc, Vlad Chiricheș a urcat în ofensivă, a trimis o pasă în careu, iar Florin Tănase a profitat de o greșeală a defensivei Macedoniei de Nord și a deschis scorul (28). Oaspeții au răspuns imediat prin Elmas, care a șutat puternic, însă în plasa lateral, dintr-o poziție favorabilă (32). Până la finalul reprizei, Marin l-a testat și el pe Dimitrevski cu un șut puternic din afara careului (43), însă scorul pauzei a fost 1-0, în favoarea României.

Startul actului secund i-a găsit tot pe “tricolori” în ofensivă. La cinci minute de la reluare, Mihăilăa luat o acțiune pe cont propriu și a înscris cu o execuție superbă de la mare distanță (50). România a continuat să forțeze, iar Keșeru a fost și el aproape de a înscrie, cu un șut din apropiere (58). În ultima jumătate de oră de joc, românii au cedat inițiativa, iar macedonenii au căutat în zadar golul.

În minutul 60, Bardhi a șutat periculos pe lângă, din careu. Apoi, Niță le-a făcut cadou oaspeților o lovitură liberă indirectă de la 14 m, însă Popescu a reușit să respingă (66). Portarul echipei naționale s-a revanșat în minutul 74, când a reținut mingea trimisă de Ademi. Proaspăt intrat pe teren, Eric Bicfalvi putea majora diferența, dar a trimis puțin pe lângă bară (77).

Eforturile jucătorilor din Macedonia de Nord au dat roade în cele din urmă, iar Ademi a redus din diferență în minutul 83, cu o lovitură de cap. “Tricolorii” nici nu au apucat să își revină după primirea golului că oaspeții au și avut o nouă oportunitate și au restabilit egalitatea prin Trajkovski (84).

Cu toate acestea, răspunsul României a venit rapid, iar Ianis Hagi a reușit să înscrie golul (86) care a adus victoria echipei naționale în prima partidă din preliminariile Campionatului Mondial.

Echipe de start:

România: Niță - Ov. Popescu, Chiricheș, Burcă, Bancu - Marin, Stanciu (Bicfalvi ‘76) – Man (Maxim ‘76), Fl. Tănase (Hagi ‘76), Coman (Mihăilă ‘14) – Keșeru (Pușcaș ‘63)

Macedonia de Nord: Dimitrievski - Bejtulai, Musliu, Ristevski (Ibraimi ‘89) - Ristovski, Nikolov (Ademi ‘55), Bardhi, Alioski - Elmas – Pandev (Trajkovski ‘78), Nestorovski (Stojanovski ‘55)

Rezultatele înregistrate în celelalte partide din Grupa J: 

  • Germania - Islanda 3-0
  • Liechtenstein - Armenia 0-1
Comenteaza