Soluții pentru noua bază sportivă a lui ”U” Cluj: ”Investiția trebuie asumată de către club”

Soluții pentru noua bază sportivă a lui ”U” Cluj: ”Investiția trebuie asumată de către club”
Președintele Universității Cluj, Radu Constantea, a dezvăluit de unde vor fi obținute fondurile necesare pentru construirea noii baze sportive a clubului.

În ultimele luni, s-au vehiculat mai multe variante pentru locația viitoarei academii a "Șepcilor roșii". S-a pus în discuție și cum vor fi obținuți banii necesari pentru construirea bazei. Conducerea lui "U" Cluj anunță, însă, că o parte din veniturile generate din drepturile TV, odată cu promovarea în Liga a 2-a și apoi Liga 1, să fie reinvestite în noua bază sportivă.

"Din păcate, acest club nu a avut niciodată propria bază sportivă. Nu a avut nimic. Și atunci, pentru a putea construi o fundație solidă, e clar că primul pas e să avem o bază sportivă. Pentru asta, va trebui să creștem și veniturile clubului. Pentru că această bază trebuie susținută. Și atunci, ne gândim ca în anii următori, ca din veniturile obținute în Liga a 2-a sau Liga 1, și aici mă refer la drepturi tv, o parte să fie reinvestite în baza noastră. Terenul se poate gândi într-un parteneriat, ori cu o autoritate publică, dar această investiție trebuie făcută și asumată de către club.

Din Liga 1, când deja vorbim de alte sume, pe care le primim de la partenerii noștri și din drepturi tv, cred că putem îndrepta 10-15% din veniturile pe care le avem în fiecare an spre investiția în infrastructura sportivă. E un proiect pe termen mediu și lung, de 3-5-6 ani, dar absolut necesar. Există câteva locații (pentru construirea bazei - n. red.) și fiecare avea plusuri și minusuri. Noi ne dorim, în primul rând, ca această bază să fie gândită pentru centrul de copii și juniori.

Și atunci, încercăm să căutăm în interiorul municipiului o locație în care să le putem oferi copiilor un acces mult mai facil. Avem câteva locații, dar sunt în afara orașului, și care le-ar îngreuna accesul la antrenamentele zilnice. Cred că putem vorbi de un buget de minimum 1 milion și jumătate - 2 milioane de euro pentru a face o bază cu câteva terenuri, cu o zonă de cazare pentru jucători. Cred că în perioada următoare putem anunța un proiect frumos legat de academia Universității Cluj", a declarat președintele Universității Cluj, Radu Constantea, în direct la Realitatea FM Cluj.

În proiectul inițial, complexul sportiv ar urma să fie construit la Sălicea (comuna Ciurila) și cuprinde 3 terenuri de fotbal, peste 20 de camere pentru cazarea fotaliştilor, o cantină, o sală de mese și un cabinet medical.

VEZI ȘI - "U" își propune să ajungă la 12.000 de abonați. "Vrem să reînviem acea cultură de a veni la stadion"

Comenteaza