Secretele lui Moruțan: ”Se adaptează la tot ce îi cerem”. E considerat viitorul decar al naționalei

Secretele lui Moruțan: ”Se adaptează la tot ce îi cerem”. E considerat viitorul decar al naționalei
Costel Enache a dezvăluit secretele din spatele evoluțiilor lui Olimpiu Moruțan. Mijlocașul crescut de ”U” Cluj a devenit om de bază la FC Botoșani și este văzut drept viitorul decar al naționalei de către Dan Petrescu.

După remiza dintre CFR și Botoșani, scor 0-0, Enache a declarat că Moruțan este jucătorul care aleargă cel mai mult în echipa sa.

"E un băiat cu o mentalitate puternică. Au fost atâtea discuții în jurul său și astea nu l-au dezechilibrat. Nu e deloc greu să lucrezi cu el. Olimpiu e un jucător cu o calitate aparte, el trebuie pus în evidență în cadrul echipei. Poate nici noi nu am reușit să creem un model de joc care să-l scoată în evidență, și totuși el se adaptează la tot ce îi cerem.

E un fotbalist dispus la efort și, ca o paranteză, vă spun că este jucătorul care aleargă cel mai mult în echipa noastră. Sunt convins că într-un sistem care dezvoltă mai mult combinațiile, elementele tehnice, ar ieși mai mult în evidență", a spus antrenorul lui FC Botoșani, Costel Enache.

Pe 25 septembrie, mijlocașul crescut de Universitatea Cluj a marcat primul său gol din Liga 1. S-a întâmplat într-un meci cu deținătoarea titlului FC Viitorul, câștigat de Botoșani cu 1-0. Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, îl vede pe Moruțan drept noul număr 10 al primei reprezentative.

"100% va fi jucătorul naționalei într-o zi. Acum depinde de el. Am urmărit foarte atent ultimele meciuri ale Botoșaniului. Parcă e alt fotbalist de la începutul campionatului, se vede că a jucat și a prins încredere. Dacă va fi serios, sunt convins că va fi noul număr 10 de la națională", a spus "Bursucul".

Anul acesta, mijlocașul de 18 ani a fost curtat intens de FCSB. La un moment dat a fost pe punctul de a semna cu "roș-albaștrii". Mutarea însă a picat. Moruțan a fost urmărit și de cluburi din străinătate, precum Atalanta sau PSV Eindhoven. Chiar și CFR Cluj s-a interesat de el.

Până la urmă, a continuat la Botoșani. În acest sezon a devenit om de bază în trupa lui Enache. În 14 etape, a lipsit o singură dată și asta datorită unei eliminări la un meci cu Chiajna (2-1). Cota lui Moruțan a crescut spectaculos în ultimele luni. De la 200.000 de euro a ajuns la 600.000 pe portalul transfermarkt.com. Din aceste motive, Costel Enache nu e sigur că 2018 îl va mai prinde pe Moruțan la Botoșani.

"Suntem o echipă mică și autofinanțarea este unul din factorii foarte importanți. Suntem oameni care înțelegem că ne aflăm într-o postură de a promova valori și atunci nimeni nu se opune unui transfer. Dar în anumite condiții, bineînțeles", a adăugat tehnicianul de la Botoșani.

Moruțan este născut pe 25 aprilie 1999, în Cluj-Napoca, și evoluează pe postul de mijlocaș. Și-a început cariera la Universitatea Cluj, în sezonul 2015-16 debutând la prima echipă a "Șepcilor roșii". Din vara lui 2016 îmbracă tricoul lui FC Botoșani. "Când va veni ziua să plec, sper să o fac la o echipă de tot din Europa", declara Moruțan, într-un interviu acordat pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza