Sabău: "Pentru jucătorii adverși, meciul cu noi e ca o finală. Se gândesc că ar putea fi luați la ”U”

Sabău:
Ioan Ovidiu Sabău a găsit o nouă explicație pentru evoluțiile foarte bune ale adversarilor în duelurile cu ”Șepcile roșii”. ”Jucătorii lor se gândesc că ar putea fi luați la ”U”, a spus managerul Universității Cluj.

În ultimul joc, "studenții" au câștigat cu 3-2 în fața Comunei Recea. Acest rezultat i-a readus pe elevii lui Adrian Falub pe primul loc din Liga a III-a, cu 26 puncte. Victoria cu formația maramureșeană a fost, însă, și cea mai dramatică din acest sezon.

Oaspeții au condus în două rânduri, mai întâi cu 1-0, apoi cu 2-1, dar Universitatea a egalat de fiecare dată și a marcat golul decisiv prin fundașul Octavian Abrudan. Succesul cu Recea a avut și un preț. Mijlocașul Octavian Ursu, cel care a egalat când scorul era 0-1, a fost eliminat în minutul 91 după primirea celui de-al doilea cartonaș galben.

"Sunt și astfel de meciuri, dar important este că echipa acumulează puncte, că avem continuitate în victorii. Sunt 6 victorii legate (5 în campionat și una în cupă). Ne lipsește încă dinamica în zona de 16 m, dar echipa are caracter, se luptă și joacă cu ambiție.

Recea e o echipă foarte bună pe contraatacuri, cu jucători rapizi. Au făcut un joc de așteptare în zona de 30-40 m de poarta lor și au închis toate spațiile. Având spații, au plecat foarte bine pe contraatac. Dar ce ne-a interesat a fost să luăm cele trei puncte", a declarat Sabău, în direct la Realitatea FM Cluj.

Managerul sportiv al Universității a găsit o nouă explicație pentru evoluțiile foarte bune din meciurile cu "Șepcile roșii". "Toți adversarii se mobilizează cu noi. Pentru ei e ca o finală, un meci decisiv. Mulți dintre ei (jucătorii adversarilor, n. red.) au avut o evoluție foarte bună, gândindu-se că ar putea să fie luați la "U" Cluj", a adăugat Sabău.

În următoarea etapă de campionat, "U" Cluj va evolua în deplasare cu Metalurgistul Cugir. Albaiulienii sunt pe locul 4, cu 23 puncte. Cu o victorie la Cugir, "studenții" se pot desprinde în clasament.

"E o echipă bună, care trebuie respectată pentru acest nivel. Dar depinde de noi, de starea noastră de spirit cum ne vom prezenta. Nu trebuie să fim superficiali. Cred că jucătorii au înțeles nivelul ligii a treia și că nu contează atât de mult valorea, cât motivația și starea de spirit pe care o ai. Mergem să câștigăm. La ce jucători avem, nu mergem să jucăm la un rezultat de egalitate".

Metalurgistul Cugir - Universitatea Cluj se joacă vineri, de la ora 14:00, în etapa a 13-a din Liga a III-a.

Comenteaza