S-au împiedicat pe terenul ultimei clasate. Poli Timișoara - CFR 1-1

S-au împiedicat pe terenul ultimei clasate. Poli Timișoara - CFR 1-1
CFR Cluj a remizat (1-1), sâmbătă, în deplasare, cu ACS Poli Timișoara, în cea de-a șasea etapă a Ligii 1.

Formația bănățeană a reușit să deschidă scorul în minutul 36, prin fundașul Gabriel Cânu. În minutul 71, însă, Cristi Bud a restabilit egalitatea pentru "feroviari".

O FAZĂ CARE NU ANUNȚA NIMIC

Prima repriză a fost la mâna gazdelor. În minutul 6, Cârstocea a expediat un șut din marginea careului în brațele lui Mincă.

Replica CFR-ului vine abia în minutul 28. Antonio Jakolis a nimerit bara după o tentativă de centrare.

5 minute mai târziu, Gabriel Cânu trece pe lângă deschiderea scorului. Mingea trimisă de fundașul timișorenilor cu capul este reținută de portarul clujenilor.

În minutul 36, însă, Cânu înscrie după o fază care nu anunța nimic. Jucătorul de 35 ani a încercat să recentreze cu capul un balon venit din lovitură liberă de la Croitoru, dar mingea l-a surprins pe Mincă și s-a oprit în plasă.

Formația antrenată de Miriuță ar fi putut egala înainte de intrarea la cabine. În minutul 45, "decarul" Petrucci l-a încercat pe Curileac cu o torpilă de la 25 metri. Mingea s-a dus peste poartă.

A TREIA OARĂ A FOST CU NOROC

Intrat în actul secund, Cristi Bud a început un adevărat asalt la poarta adversă. În minutele 48 și 57, atacantul de 31 ani ratează două șanse importante de gol.

În minutul 60, Cristian Lopez nimerește plasa laterală după o acțiune individuală.

Pentru Bud, a treia ocazie avea să fie cu noroc. În minutul 71, vârful clujenilor reia în poartă un balon centrat de fundașul Tiago Lopes.

5 SITUAȚII CARE PUTEAU SCHIMBA DESTINUL PARTIDEI

CFR-ul ar fi putut trece în avantaj la doar 8 minute de la golul egalizator. În minutul 79, Cristi Bud a ratat milimetric buturile timișorenilor.

De partea cealaltă, trupa lui Ionuț Popa a forțat victoria prin scoaterea fundașului Scutaru și introducerea atacantului Robert Elek. În minutele 81și 82, Elek și Bărbuț i-au dat emoții seriose lui Mincă. Goalkeeperul clujenilor a fost, însă, la post și a respins ambele baloane. 4 minute mai târziu, Elek reia puțin pe lângă poartă o centrare venită de la Bărbuț.

În minutul 86, CFR Cluj putea da lovitura. Cristi Bud a încercat să fie încă o dată erou pentru "feroviari", dar balonul s-a oprit în bară.

După acest egal, gruparea din Gruia se menține pe locul 12, cu 3 puncte și un golaveraj de 10-6. De asemenea, CFR-ul rămâne cu un record negativ la meciurile din deplasare. În actuala stagiune, trupa lui Vasile Miriuță nu a câștigat niciun meci pe teren străin. În schimb, a obținut două remize (1-1 cu Pandurii), (1-1 cu Timișoara) și o înfrângere (1-3 cu Botoșani).

Bănățenii se clasează pe ultimul loc, cu 10 puncte în minus și un golaveraj de 7-16.

Per ansamblu, partida a fost dominată în prima repriză de gazde, iar în a doua de CFR. De altfel, înlocuirea mijlocașului Juan Carlos Ruiz cu atacantul Cristi Bud s-a dovedit a fi mutarea decisivă pentru "feroviari". Bud a avut cinci ocazii de gol, iar una dintre acestea a fost fructificată în minutul 71.

La rândul lor, bănățenii par să dea semne de revenire după jocul cu CFR-ul. Etapa trecută, Timișoara a întrecut CS Universitatea Craiova (3-2). Cu 4 puncte strânse până acum, formația de pe Dan Păltinișanu se apropie, încet-încet, de primul ei obiectiv.

În jocul următor, CFR Cluj va întâlni, acasă, CS Universitatea Craiova. Partida se va disputa abia pe 10 septembrie, din pricina meciului României cu Muntenegru din preliminariile CM 2018. Întâlnirea respectivă se joacă la Cluj, pe 4 septembrie.

Tot pe 10 septembrie, Timișoara va evolua, în deplasare, cu FC Voluntari.

Într-un alt meci de campionat, Steaua a învins cu 1-0 Pandurii Târgu Jiu, la Severin. Cu acest succes, echipa din Ghencea acumulează 13 puncte și trece pe primul loc.

ACS POLI TIMIȘOARA - CFR 1907 CLUJ 1-1 (1-0)

Stadion Dan Păltinișanu

ACS Poli Timișoara (4-1-4-1): Curileac - Scutaru (Robert Elek, min. 76), Cânu, Șeroni, Vădrariu - Artean - Bărbuț, Cârstocea, Croitoru, Vraciu (Sorescu, min. 54) - Popovici (Mailat, min. 61)

Rezerve: Straton, Străuț, Bocșan, Sorescu, Mailat, Iulian Roșu, Elek

Antrenor: Ionuț Popa

CFR 1907 Cluj (4-3-3): Mihai Mincă - Peteleu, Larie, Mureșan, Tiago Lopes - Nascimento (Neagu, min. 66), Juan Carlos (Bud, min. 45), Petrucci - Jakolis (Nouvier, min. 61), Cristian Lopez, Păun

Rezerve: Marc, Horj, Ene, Nouvier, Vereș, Neagu, Bud

Antrenor: Vasile Miriuță

Au marcat: Gabriel Cânu (min. 36)/ Cristi Bud (min. 71)

Cartonașe galbene: Davide Petrucci

Brigadă de arbitri: Cristi Balaj (centru), Mircea Orbuleț și Dragoș Iliescu (tușă), Marian Balaci (arbitru de rezervă)

Comenteaza