România va candida pentru organizarea, în premieră, a unei grupe a CE de baschet masculin din 2017

România va candida pentru organizarea, în premieră, a unei grupe a CE de baschet masculin din 2017
Federaţia Română de Baschet va depune dosarul de candidatură a României pentru organizarea, în premieră, a unei grupe din cadrul Campionatului European masculin din 2017, meciurile urmând să se desfăşoare în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Potrivit unor surse federale, FR Baschet ar urma să trimită dosarul de candidatură către forul european în cursul săptămânii viitoare, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca fiind nominalizată drept gazdă, informează Mediafax.

Conform procedurilor, o inspecţie a FIBA va avea loc până la finalul lunii viitoare, cel mai probabil în 21 noiembrie, când la Cluj-Napoca se va juca partida feminină dintre România şi Bosnia, din preliminariile CE din 2017.

Sala Polivalentă, de 7.200 de locuri, ar urma să-şi mărească, posibil şi prin ataşarea de tribune mobile, capacitatea până la 10.000 de locuri, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

Un răspuns din partea FIBA privind organizarea Eurobasket la Cluj-Napoca ar urma să sosească până la finalul anului.

De asemenea, ar fi posibil ca la Sala Polivalentă să se desfăşoare şi turneul final, însă o decizie în acest sens se va lua doar după confirmarea candidaturilor altor ţări, la fel cum s-a întâmplat cu ediţia din 2015 a Eurobasket, desfăşurată în Franţa, Germania, Letonia şi Croaţia, iar turneul final în Franţa.

În 2015, titlul european a fost cucerit de Spania, în urma finalei cu Lituania, de la Lille. România nu a organizat niciodată un Campionat European masculin, singurele competiţii majore continentale la nivel de seniori, fiind Campionatele Europene feminine, în 1966 la Sibiu, respectiv faza grupelor ediţiei din 2015, la Oradea şi Timişoara.

Comenteaza