România, favorită pentru organizarea CE de atletism de juniori. Competiția s-ar putea desfășura la Cluj-Napoca

România, favorită pentru organizarea CE de atletism de juniori. Competiția s-ar putea desfășura la Cluj-Napoca
| Foto: Arhiva

Președintele Federației Române de Atletism susține că România este favorită la organizarea competiției continentale de juniori din anul 2023.

O nouă competiție importantă ar putea avea loc la Cluj-Napoca. După EuroBasket și Campionatele Europene de gimnastică, competiția continentală de atletism, la nivel de juniori s-ar putea desfășura la Cluj. Federația și-a depus candidatura pentru organizarea competiției, alături de Israel, Finlanda, Letonia, Spania și Italia. După prima etapă, România rămas alături de Spania și Italia, iar președintele Federației susține că țara noastră e favorită la câștigarea dreptului de a organiza competiția. Costurile unui astfel de eveniment se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

“Am primit de la Federația Europeană de Atletism informarea că, după prima etapă de analiză, am rămas printre favoriții la organizarea Campionatului European de Juniori din 2023. Este o veste foarte bună, este prima dată când facem așa ceva în România. Un Campionat European de pistă, chiar dacă este de juniori, este un început. În 2022 se împlinesc 110 ani de când s-a înființat Federația Română de Atletism, un eveniment care ne marchează și pe care ar trebui să îl încununăm cumva. Am avut, de-a lungul timpului, mulți campioni olimpici, mondiali, recordmeni și cred că a venit momentul ca România să faca un pas și către organizarea de competiții

Am fost felicitați, mai în glumă, mai în serios, că „voi ar trebui să deschideți șampania numai pentru faptul că ați avut curajul să vă înscrieți”. E măgulitor, dar în același timp e trist. Eu cred că avem șanse să câștigăm, în proporție de 90 la sută depinde de noi. În jur de opt sute de mii – un milion de euro ne va costa organizarea acestui Campionat European”, a declarat Florin Florea, președintele FRA, potrivit Sport Total FM.

Florea a vorbit și despre posibilitatea organizării unei astfel de competiții și la nivel de seniori. Totuși, un astfel de eveniment s-ar putea desfășura în România cel mai repede la finalul decadei.

“Dorința noastră este ca acest Campionat European de juniori să pregătească unul de seniori. Nu cred că se poate întâmpla asta mai repede de 2028-2030. Pentru un campionat de asemenea anvergură se lucrează cam cu zece ani înainte, deci acesta ar fi startul. Pentru asta ne mai trebuie un stadion. Am un proiect pe care îl putem pune în aplicare împreună cu autoritățile locale din Brașov, Timișoara, poate chiar Cluj, nu știu Bucureștiul în ce zonă se mișcă”, a mai precizat președintele FRA.

Comenteaza