România și-a luat adio de la Euro. Naționala lui Rădoi a ratat calificarea la turneul final

România și-a luat adio de la Euro. Naționala lui Rădoi a ratat calificarea la turneul final
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

”Tricolorii” au pierdut calificarea la competiția continentală, după ce au fost învinși pe terenul naționalei nordice, scor 2-1.

Gazdele au dominat jocul încă din start, însă România a încercat să amenințe poarta adversă, prin două șuturi de la distanță ale lui Stanciu. Totuși, presiune a dat roade, iar Sigurdsson a deschis scorul cu un șut la colțul scurt din marginea careului (16).

Deși “tricolorii” aveau nevoie de un gol egalizator, tot nordicii au fost cei care au înscris, însă reușita lui Finnbogason a fost anulată pentru offside (27). România a încercat în zadar să treacă de “zidul” defensiv al Islandei, toate acțiunile elevilor lui Rădoi fiind oprite la 30 de metri de poarta adversă.

Cu 10 minute înainte de finalul primei părți, apărarea României a ieșit greșit la offside, Sigurdsson a proftat și a stabilit scorul pauzei, 2-0.

Selecționerul Rădoi a schimbat întregul compartiment ofensiv în startul actului secund, iar “tricolorii” s-au aruncat în atac. Cu toate acestea, islandezii au ratat o ocazie uriașă în minutul 57, când Tătărușanu l-a blocat pe Traustason.

După o oră de joc, Burcă a fost lovit în careul advers, iar după îndelungi consultări ale reluărilor, centralul Skomina a dictat penalty. Maxim a transformat elegant și a redus din diferență (63). Românii au alergat după egalare, însă s-au lovit din nou de puternica defensivă islandeză.

La intrarea în ultimele 10 minute, “tricolorii” au cerut din nou penalty, după un henț în careu, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Finalul jocului i-a găsit pe români în jumătatea adversă, însă scorul final a fost 2-1 în favoarea Islandei, care va continua în barajul pentru Euro.

Echipe de start:

Islanda: Halldorsson - Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason ‘86), H. Magnusson - Traustason, A. Gunnarsson, Bjarnason, (Sigurjonsson ‘83)  - G. Sigurdsson, Finnbogason (Sigthorsson ‘75)

România: Tătărușanu - Manea, Bălașa, Burcă, Camora – Stanciu (Cicâldău ‘87), Crețu, Maxim (Keșeru ’80) – Deac (Iancu ‘46), Alibec (Pușcaș ‘46), Mitriță (Hagi ’46)

Comenteaza