România joacă astăzi împotriva Columbiei la Madrid

România joacă astăzi împotriva Columbiei la Madrid
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Jocul amical dintre "tricolori" și selecționata sud-americană se va disputa pe stadionul celor de la Atletico Madrid, Wanda Metropolitano.

După remiza de pe teren propriu în compania Irlandei de Nord, scor 1-1, România se pregătește de un nou meci de pregătire, de această dată contra unui adversar mai puternic. Elevii lui Edi Iordănescu întâlnesc naționala Columbiei, considerată a 4-a cea mai bună din America de Sud și a 14-a din lume, conform clasamentului FIFA.

Selecționata pregătită de argentinianul Nestor Lorenzo traversează o perioadă excelentă, fiind neînvinsă în ultimele 20 de partide. Printre "victimele" Columbiei se numără Mexic, Paraguay și Japonia, dar și nume mai importante precum Germania, Brazilia și Spania, națională învinsă chiar cu 4 zile în urmă.

Chiar și așa, reprezentativa României este un adevărat coșmar pentru sud-americani, în fața cărora nu au pierdut în trei meciuri directe. Primele două au fost jocuri de poveste, 3-1 la Cupa Mondială din 1994 și 1-0 la Cupa Mondială din 1998, iar cea mai recentă întâlnire a avut loc în 2006, la Chicago, și s-a încheiat 0-0.

De departe, cel mai important nume din echipa națională a Columbiei este Luis Diaz, de la Liverpool, însă de remarcat sunt și Jefferson Lerma (Crystal Palace), Jhon Lucumi (Bologna), Rafael Borre (Internacional) și "veteranul" James Rodriguez (Sao Paulo).

Partida dintre România și Columbia se va disputa în această seară, de la 21:30.

Comenteaza