România a fost eliminată de la Mondialul de Handbal Feminin

România a fost eliminată de la Mondialul de Handbal Feminin
Selecționata de handbal feminin a României și-a încheiat, luni seara, parcursul de la Campionatul Mondial din Germania. ”Tricolorele” au fost învinse de Cehia cu 27-28 (17-14), la Leipzig, în optimile competiției.

Deși a condus în cea mai mare parte a meciului, inclusiv la pauză, România a cedat în fața Cehiei în urma unui gol încasat în ultimul minut. "Tricolorele" au ratat, astfel, calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Germania.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare din echipa României, cu 13 goluri. Au mai înscris Melinda Geiger 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Aneta Udriştioiu 2, Crina Pintea 2, Ana-Maria Dragut 2, Valentina Ardean-Elisei 1. Denisa Dedu a apărat două mingi, iar Yulyia Dumanska 5.

Pentru Cehia au înscris Marketa Jerabkova 7 goluri, Iveta Luzumova 6, Veronika Mala 5, Helena Rysankova 5, Michaela Hrbkova 3, Dominika Zachova 1, Petra Manakova 1. Petra Kudlackova a reuşit să pareze 8 mingi (33%), iar Lucie Satrapova 1.

La meci au asistat 1.003 spectatori. În urmă cu doi ani, naționala României obținea medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Comenteaza