RJ: “Dacă nu-i ţine cineva în frâu pe suporteri, se ajunge ca la Ploieşti!”

RJ: “Dacă nu-i ţine cineva în frâu pe suporteri, se ajunge ca la Ploieşti!”
Fostul lider al galeriei Universităţii, Mircea Cenan, zis “RJ”, spune că îi poate ţine uniţi pe suporterii alb-negri, scindaţi la meciul cu Dinamo.

Unele voci din galeria Universităţii au spus după conflictul dintre peluza "Şepcile Roşii" şi facţiunea Vecchia Guardia, de la meciul cu Dinamo, că pe vremea când suporterii erau conduşi de RJ nu ar fi existat aşa ceva. Mircea Cenan a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că a fost sunat de unii suporteri să revină, dar spune că vrea să vadă dacă este dorit de toţi "U"-iştii. Până atunci, RJ şi-a pus în plan ca la următorul meci de pe Cluj Arena să-şi ducă brigada UCG (Ultra Curva Groapa) din cartierul Mărăşti la peluza dinspre Someş, acolo unde stătea galeria în ultimii ani ai vechiului "Ion Moina".

RJ nu mai stă în mijlocul galeriei de la meciul cu FC Timişoara de la Mediaş, din aprilie, când spune că a fost jignit de un apropiat al patronului Universităţii, Florian Walter. "Mi-a reproşat că sunt scandalagiu şi că nu am ce căuta în galerie. De atunci, eu cu 200 de băieţi din cartier (Mărăşti - n. red.) nu mai stăm la galerie, nu mai vezi bannere cu UCG", spune fostul lider. Acesta consideră că i s-a creat o imagine falsă după bătăile din trecut în care a fost implicat. "În 2003 i-am lovit pe jucătorii de la CFR, dar ei ne-au provocat anterior de mai multe ori. Erau cazaţi la hotelul Sportul, aproape de stadionul nostru, şi tot ne înjurau şi îşi băteau joc de noi. Dar tot din răutatea asta a mea am adunat toate cartierele în galerie. Din 1991 susţin echipa, anii ‘90 sunt anii mei. Am fost alături de echipă şi în diviziiile C, B", povesteşte Mircea Cenan, acum în vârstă de 33 de ani. Acesta a fost interzis pe stadioane în 2007 pe o perioadă de trei ani, ca urmare a unor incidente de la două meciuri. "Le-am făcut din ură, din invidie, n-aş mai face aşa ceva. Eu n-aş face ce s-a întâmplat la Ploieşti", susţine RJ.

Suspendarea lui RJ a expirat la jumătatea lui 2010, însă revenirea nu a fost aşa cum se aştepta fostul lider. "Am revenit şi am văzut că nu-s dorit. Am o familie, un copil, un serviciu bun. Nu vreau să-mi fac bătăi de cap. Aş merge să conduc galeria, dar dacă nu-s dorit în totalitate... Am un mesaj pentru toţi «U»-iştii: să spună dacă sunt de acord să revin", a declarat Cenan pentru ZIUA de CLUJ. Acesta propune înfiinţarea unei noi asociaţii a suporterilor lui "U", pe motiv că preşedintele celei existente, Călin Mişan, ar fi primit bani de la club pentru servicii de marketing. "Te-ai vândut, nu mai eşti suporter. Să fie toată lumea unită, să lupte pentru o cauză, pentru o vocală, «U», fără interes financiar. Să dispară legătura financiară între patron şi galerie. Apreciez tot ce a făcut domnul Walter, echipa este pe mâini bune, dar galeria trebuie să fie independentă", este de părere RJ. Potrivit acestuia, de la bani ar fi pornit conflictul de la meciul cu Dinamo între facţiunea Vecchia Guardia, din care face parte Mişan, şi peluză. "Problema e Vecchia Guardia. Au găsit motiv că s-a strigat «Dinamo». În spate îs banii. Căci şi în brigada Ultras 19, ce stă la peluză, este unu' care a primit bani de la club pentru transport. Nu ştiu care să mânânce ciolanu'. Sunt vreo 10 elemente care trebuie să dispară! Pe mine nu m-au doborât. Îi las să vadă lumea că nu eu sunt beleaua. Eu ştiam că aici se ajunge, că o să vină la mine. Mi-au cerut ajutorul de la Vecchia Guardia să revin să-i unesc", spune RJ.

Mircea Cenan spune că există pericolul unor viitoare incidente între suporterii "U". "Ăsta (conflictul de la meciul cu Dinamo - n. red.) îi începutul. Dacă nu ai pe cineva să-i ţină în frâu pe suporteri, se ajunge ca la Ploieşti! Cine îmi stă mie în faţă? Nu-mi cârâie nimeni! Ce să-mi reproşeze mie, că impun respect. Dacă unul a umblat mai mult în ţară cu galeria ca mine, să stea în faţă!", spune RJ. Acesta a fost la fiecare meci de pe Cluj Arena, unde a stat în tribună, însă nu este mulţumit de prestaţia galeriei. "Când nu era echipă, eram mai frumoşi. Acum, că avem echipă, nu mai suntem noi frumoşi. Nu e putere! Nu e atmosfera aia de altădată. Nu simt impulsul ăla. Dacă «U»-iştii mei mă doresc, eu revin", ne-a mărturist fostul lider al galeriei.

Până la o eventuală revenire în fruntea tuturor suporterilor, RJ are o promisiune: "Eu cu brigada UCG ne mutăm la peluza 2 dinspre Someş, acolo unde a stat galeria înainte. Vom fi 1.000 de oameni la următorul meci, cu Oţelul. Eu acolo mă duc, cântăm, ne simţim bine, clubul nu are nevoie de violenţe, amenzi! Eu cânt în ritmul meu, eu dau tonul, dacă lumea cântă după mine va fi atmosferă. O să ne facem simţită prezenţa!".

Mişan susţine revenirea lui RJ

Preşedintele asociaţiei suporterilor, Călin Mişan, susţine că nu a primit nici un leu de la club. "Cu marketingul a fost altă poveste. Noi am propus acum un an să facem o asociere să ne ocupăm de marketing, dar nu ne pricepem, aşa că se ocupă cei de la club. Faptul că i-am dat idei lui Kuki (Romulus Lazăr, director de marketing la "U" - n. red.) e altceva. Noi la asociaţie nu am luat nici un leu de la club, se vede pe acte. Avem cotizaţii şi donaţii", a spus Mişan. Acesta susţine revenirea lui RJ. "Evident că sunt de acord pentru că ştia să coordoneze toate categoriile de suporteri", a precizat reprezentantul Vecchia Guardia.

 

 

Comenteaza