Regula 3+3. Ce echipe vor juca în Sala Polivalentă

Regula 3+3. Ce echipe vor juca în Sala Polivalentă
Primarul Emil Boc se aşteaptă ca toate echipele clujene să migreze de la Sala Sporturilor "Horia Demian" spre Sala Polivalentă, însă acest lucru nu se va întâmpla.

Sala Polivalentă este aproape gata, iar aceasta va găzdui concerte, spectacole, evenimente culturale, dar, cel mai adesea, competiţii sportive. De aici ar trebui să vină, deci, o bună parte din banii de întreţinere a noii săli.

Până acum, o singură grupare clujeană a anunţat că se va muta acolo: "U" BT, formaţia de baschet care râvneşte la titlul de campioană. Alte şase echipe, toate aparţinând Clubului Sportiv Universitatea, sunt aşteptate să se mute din Sala Sporturilor "Horia Demian" în Polivalentă. Preşedintele CS "U", Ovidiu Vasu, a explicat că doar o parte dintre acestea vor juca în noua sală.

"Numai trei echipe se vor muta în Sala Polivalentă. Noi suntem mulţumiţi de colaborarea cu Sala Sporturilor, numai că acolo este prea mare aglomeraţie la antrenamente. Practic, o singură echipă poate face două antrenamente într-o zi. Ne-am gândit ca trei echipe să rămână acolo, iar altele trei să migreze în Sala Polivalentă. Totul depinde şi de chirie. Sper să nu fie prea mare, altfel nu vom putea să ne antrenăm acolo", a spus Ovidiu Vasu, pentru ZIUA de CLUJ.

Din punct de vedere al publicului, doar "U" BT şi, la meciurile importante, "U" Jolidon pot aduce câteva mii de spectatori în tribune. Sala Polivalentă va avea 7.000 de locuri, în timp ce Sala Sporturilor "Horia Demian" poate primi numai circa 3.000 de spectatori.

Vasu a subliniat că noua sală va fi de mare ajutor sportului clujean: "Veţi vedea, sportul clujean va creşte după inaugurarea sălii, fie şi pentru că sportivii vor avea condiţii mai bune de antrenament".

Comenteaza