Record în ultima rundă din 2017. CFR, printre ghinioniste

Record în ultima rundă din 2017. CFR, printre ghinioniste
Etapa cu numărul 22 din Liga 1, ultima din acest an, a adus o premieră în actuala ediție de campionat. Nicio echipă nu a reușit să câștige în deplasare.

Din cele șapte formații care au evoluat acasă, cinci au reușit să scoată maximum de puncte. Este vorba de Astra Giurgiu, CS Universitatea Craiova, CSM Politehnica Iași, FCSB și FC Voluntari. Concordia Chiajna și ACS Poli Timișoara au scos un punct. Ultima etapă din 2017 este, prin urmare, dominată de gazde.

Pe de altă parte, echipele care au evoluat în deplasare au fost marile ghinioniste. Printre ele se numără și liderul CFR Cluj, care a cedat cu 1-2 pe terenul lui CS Universitatea Craiova. De altfel, ardelenii au fost învinși doar pe teren străin în acest sezon. În afara eșecului cu oltenii, "feroviarii" au mai fost învinși la Timișoara (3-4) și la Viitorul (0-1).

FC Botoșani, Juventus București, FC Viitorul și Sepsi Sfântu Gheorghe sunt celelalte echipe care au pierdut în deplasare. Gaz Metan Mediaș și Dinamo au scos remize. Este pentru prima dată în acest sezon când nici un club nu câștigă în deplasare, potrivit lpf.ro.

Până în acest moment, CFR Cluj și FCSB sunt singurele formații care și-au asigurat prezența în play-off. Echipa lui Dan Petrescu ocupă locul 1 în Liga 1, cu 49 puncte. Steliștii sunt pe 2, cu 47 puncte, iar a treia treaptă a podiumului este ocupată de CS Universitatea Craiova, cu 43 puncte.

Rezultatele înregistrate în ultima etapă din 2017:

Astra Giurgiu - FC Botoșani 2-1
Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaș 1-1
CS Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-1
CSM Politehnica Iași - Juventus București 3-1
FCSB - FC Viitorul 2-0
FC Voluntari - Sepsi Sfântu Gheorghe 3-0
ACS Poli Timișoara - Dinamo 0-0

Comenteaza