Planul "studenţilor": cumperi bilet la derby, plăteşti fotbaliştii lui "U"!

Planul
Oficialii Universităţii au anunţat că banii încasaţi din vânzarea tichetelor pentru meciul de sâmbătă, cu CFR Cluj, vor fi redirecţionaţi pentru plata salariilor restante către jucători.

Neplătiţi de mai multe luni, fotbaliştii lui „U" pot să fie salvaţi de către proprii fani. Începând de azi, suporterii „şepcilor roşii" pot să-şi achiziţioneze bilete pentru derby-ul cu CFR, programat sâmbătă, pe Cluj Arena, iar conducătorii formaţiei alb-negre au anunţat că toţi banii strânşi din încasări vor fi redirecţionaţi spre plata salariilor. Preţurile la bilete variază între 15 şi 45 de lei, mult mai mici faţă de ultimul duel, programat în luna mai.

Derby-ul de sâmbătă poate întări şi mai tare legătura dintre fani şi jucătorii Universităţii. Rămaşi fără finanţare de mai multe luni, fotbaliştii pregătiţi de Marius Popescu pot primi o mână de ajutor tocmai din partea oamenilor din tribune. Oficialii FC „U" speră să vândă cât mai multe bilete la partida contra rivalei locale, iar sumele strânse din încasări să fie direcţionate către fotbalişti. În acest moment, „studenţii" au acumulat restanţe pe aproape trei luni, iar totalul sumelor de încasat ajunge la 250.000 de euro. „Mizăm pe aportul fanilor! Dacă nici ei nu mai sunt alături de noi în aceste momente, nu ştiu ce vom face. Situaţia e foarte simplă. Dacă vom vinde atât de multe bilete pe cât ne aşteptăm, atunci vom reuşi să plătim parte importantă din salariile restante. Sperăm să avem un stadion plin, ar însemna extraordinar de mult pentru noi. Din încasări am putea să ne rezolvăm multe probleme. E marele ajutor pe care fanii noştri ni-l pot acorda", a spus un oficial al Universităţii. ZIUA de CLUJ a luat legătura şi cu Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al FC „U" SA, care a confirmat şi el intenţia de a plăti o parte din salariile restante din banii obţinuţi pe bilete. „Plătim în secunda doi, sperăm să avem un stadion plin", s-a rezumat să declare cel poreclit „Limoniu".

În ciuda problemelor cu care se confruntă, „studenţii" aşteaptă cu nerăbdare derby-ul de sâmbătă, cu CFR Cluj. „Merită să te naşti pentru un astfel de joc. Avem carcater, avem atitudine, şi sper să ne revenim pentru meciul cu CFR. E cel mai important pentru noi şi pentru suporteri", a spus Marius Popescu, antrenorul „şepcilor roşii", imediat după meciul cu Petrolul. Şi fotbaliştii sunt convinşi că vor avea parte de o atmosferă unică în partida de sâmbătă. „În cinci luni de când am venit aici nu am avut parte de prea multe bucurii, dar singurii care ne-au ţinut în viaţă au fost suporterii. Să trăieşti un astfel de meci e o senzaţie unică, sunt mulţi care ar da bani de la ei doar să joace într-o asemenea atmosferă. Aşa că şi neplătiţi intrăm pe teren şi dăm tot ce putem. Dacă din încasări o să ne primim bani, ar fi şi mai bine. Până la urmă ne întoarcem la rădăcininile fotbalului, unde jucătorii evoluau de plăcere, iar din preţul biletelor îşi luau banii", a spus unul dintre fotbaliştii lui „U", sub protecţia anonimatului.

Preţurile stabilite pentru tichetele de intrare la derby-ul dintre „U" şi CFR osciliează între 15 lei la peluză şi 45 de lei la tribuna I. Pe de altă parte, cei care doresc să urmărească jocul din tribuna VIP trebuie să scoată din buzunar între 150 şi 200 de lei. La precedenta partidă dintre „U" şi CFR Cluj, câştigată de „feroviari" cu scorul de 3-2, au asistat aproximativ 24.000 de spectatori.

Modelul Hearts of the Midlothian

Ideea lansată de către conducătorii Universităţii se aplică deja şi la alte echipe din campionatele occidentale. Spre exemplu, conducătorii clubului scoţian Hearts of the Midlothian, din Edinburgh, au făcut un apel disperat la adresa suporterilor pentru a pune umărul la redresarea societăţii. Cu datorii de peste 30 de milioane de euro, conducătorii echipei scoţiene au anunţat că se bazează pe fani pentru a achiziţiona cât mai multe bilete la meciurile de pe teren propriu. Mai mult, suporterii au oportunitatea să cumpere şi pachete de acţiuni, cu preţuri ce pornesc de la 130 de euro şi ajung chiar şi la 33.000 de euro. La primul meci pe teren propriu după lansarea campaniei, 16.443 de fani au urmărit victoria favoriţilor în faţa celor de la St. Mirren, scor 1-0. „Tynecastle Stadium" are o capacitate de 17.000 de locuri. 7

Vor să rezolve cazul Matache

Florin Matache îşi va primi în această săptămână drepturile salariale restante, în cuantum de aproape 13.000 de euro, au anunţat oficialii „Şepcilor roşii". Fostul jucător a câştigat la comisii un litigiu cu echipa clujeană, care a fost obligată să-i achite drepturile financiare. În cazul în care nu ar plăti suma respectivă, clujenii ar putea fi sancţionaţi cu neprogramarea în campionat.

 

Comenteaza