Plan transpartinic de salvare a Universităţii. "Am vorbit cu companii locale şi regionale"

Plan transpartinic de salvare a Universităţii.
Administratoarea judiciară a clubului „U", Marieta Anastasescu, a fost invitată la Cluj pentru discuţii despre o posibilă salvare a alb-negrilor.

Consilierul local PNL Radu Constantea a trimis o adresă administratoarei judiciare a clubului Universitatea, Marieta Anastasescu, în care o invită la Cluj la discuţii. Adresa este „transpartinică": este semnată de liderii PSD şi UDMR din consiliul local, respectiv de cei doi co-preşedinţi PNL. Constantea a explicat pentru ZIUA de CLUJ în ce constă planul său de salvare a clubului: „Am vorbit cu doamna administrator şi am invitat-o la Cluj cât mai curând; mi-a spus că va încerca să vină săptămâna viitoare. Vrem să ne prezinte situaţia actuală a clubului, despre care noi ştim din surse publice că este complicată; va trebui să vedem apoi ce putem să facem pentru a-l salva şi a-i asigura un viitor. Din păcate, conform legislaţiei în vigoare, nu putem aloca sume de bani clubului, pentru că suntem acţionari şi la CFR. Tot sperăm să se schimbe legea, dar aceasta este blocată de câţiva ani în Camera Deputaţilor. Ce putem noi să facem în prezent şi cred că este singura variantă viabilă este să aducem lângă club un grup de persoane sau de firme care să fie dispuse să se implice în salvarea acestui brand puternic, care este Universitatea. Personal am discutat deja cu mai multe companii locale şi regionale şi nu au spus „nu". Imaginea fotbalului nu este prea atrăgătoare, echipa e în liga a doua, aşa încât nu am găsit vreo firmă care să preia clubul de una singură; în schimb, dacă se alătură mai multe companii, nu mai există o asemenea reticenţă", a spus Constantea.

Consilierul local s-a implicat inclusiv în negocieri cu foşti jucători ai clubului, pentru a-i convinge să renunţe la o parte din sumele pe care le au de încasat. „Tot ce trebuie noi să facem este să reuşim să facem un pachet finanaciar convenabil. Adică datoriile plus creanţele plus acţiunile să nu dea o sumă exagerat de mare. Personal, am discutat cu mai mulţi foşti jucători ai clubului şi i-am convins să renunţe la o parte din sumele pe care le au de primit. Sunt şi ei conştienţi că situaţia este grea şi nimeni nu vrea să se ajungă la falimentul clubului", a subliniat Radu Constantea.

Claudia Anastase, PSD, ar vrea ca Universitatea să fie susţinută de consiliul local. „Joi, la dezbaterea pe bugetul municipiului, voi ridica şi problema clubului Universitatea. Trebuie să se facă o analiză a ceea ce se întâmplă acolo şi cum poate primăria să ajute măcar o echipă, în speţă „U" Cluj", a spus Anastase. Întrebată dacă pregăteşte o campanie electorală pe stilul Olguţa Vasilescu, care a purtat tricoul Universităţii Craiova la alegerile din 2012, consilierul local PSD a parat: „Cea mai frumoasă formă de rezistenţă la imixtiuni politice a avut-o „U" Cluj. A te băga în tricoul echipei poate naşte la Cluj efecte inverse. Opinia mea este că aici e vorba să ajuţi fără să te infatuezi".

Universitatea Cluj se află în insolvenţă din februarie 2013. De curând, doi foşti jucători, Ionuţ Neag şi Emilian Dolha, au cerut falimentul clubului, din cauza unor datorii neachitate. Există datorii şi faţă de lotul actual; sâmbătă, din cauză că sunt neplătiţi de 3-4 luni, mai mulţi fotbalişti au refuzat să intre pe teren la meciul amical cu Sănătatea Cluj.

 

Comenteaza