Petrescu a avut dreptate, e greu cu armenii. CFR Cluj, eliminată de Pyunik

Petrescu a avut dreptate, e greu cu armenii. CFR Cluj, eliminată de Pyunik
| Foto: ZIUA de Cluj

Așa cum antrenorul anunțat înaintea jocului, campioana României s-a chinuit cu trupa din Erevan și a pierdut la penalty-uri calificarea în turul secund al UEFA Champions League.

"Feroviarii" au început excelent meciul, iar Păun l-a pus la încercare pe Yurchenko cu un șut de la distanță, însă goalkeeper-ul oaspeților a respins de lângă bară (2). Clujenii au continuat să pună presiune și au înscris din specialitatea casei, fază fixă. Deac a centrat în centrul careului de unde Boateng a reluat în plasă (6).

Replica armenilor a fost modestă, iar inițiativa a aparținut tot campioanei României. Același Păun și-a încercat norocul din marginea careului, dar portarul lui Pyunik a respins de sub transversală (17). Oaspeții și-au arătat limitele în plan ofensiv, în timp ce elevii lui Dan Petrescu au încercat să speculeze fiecare spațiu din defensiva armeană.

După jumătatea reprizei, Manea a trimis în bară, iar mai apoi la capătul unei acțiuni prelungite de atac, Păun a înscris, însă golul a fost anulat (26). Jocul și-a pierdut din ritm în minutele ce au urmat, iar scorul pauzei a fost 1-0.

Partida s-a desfășurat după același scenariu și la revenirea de la cabine. CFR Cluj a dominat, în timp ce oaspeții nu au reușit să pună presiune. După aproape o oră de joc, Deac a trimis bine din lovitură liberă, dar Yurchenko a salvat și a apoi s-a opus și la lovitura de cap a lui Debeljuh (59).

Chiar dacă Dan Petrescu a încercat să închidă jocul, Pyunik a reușit să dea lovitura în finalul partidei. Zoran Gajic l-a învins pe Bălgrădean cu o lovitură de cap, după o centrare venită din corner (89). Așadar, după 90 de minute, scorul în Gruia era egal, 1-1.

"Feroviarii" nu au stat mult pe gânduri după intrarea în prelungiri și au marcat repede. După o fază construită de Dugandzic, Deac și Petrila, cel din urmă a rămas singurul cu portarul și a înscris la colțul lung (94). Armenii au fost mai curajoși în timpul sumplimentar, iar Davidyan a scăpat singur spre poartă, dar a fost blocat, iar scorul primei reprize de prelungiri a fost 2-1.

După o scurtă pauză, clujenii au avut parte de emoții intense în cea de-a doua parte a timpului suplimentar. Andrei Burcă a avut o intervenție imprudentă în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Cu toate acestea, Bălgrădean a ghicit colțul și și-a salvat echipa. Când meciul părea că se îndreaptă spre un succes al "feroviarilor", Pyunik a lovit din nou, prin același Gajic (119), iar soarta calificării s-a decis la loviturile de departajare.

Trupa din Erevan a dovedit că are nervii mai tari la penalty-uri, reușind să înscrie toate loviturile de departajare, în timp ce Petrila și Camora au fost cei care au ratat.

Au marcat: Dugandzic, Burcă, Muhar - Cociuc, Dashyan, Harutyunyan, Avagyan

Au ratat: Petrila, Camora

Comenteaza