”Perla” lui ”U” Cluj. Crescut de Brescia, fan Thierry Henry și Arsenal

”Perla” lui ”U” Cluj. Crescut de Brescia, fan Thierry Henry și Arsenal
Baba Ndaw Seck (21 ani) este noua ”perlă” a Universității Cluj. Născut în Senegal, crescut de Brescia și mare fan al lui Thierry Henry, tânărul atacant și-a fixat obiective extrem de ambițioase alături de ”Șepcile roșii”.

A sosit în probe la "U" Cluj la finalul lunii februarie, impresionând încă de la primul meci jucat în tricoul "alb-negru", într-un amical cu Luceafărul Decebal, în care a reușit un hat-trick. Fanii l-au adoptat destul de repede, botezându-l autentic: Vasile. "Nu mă deranjează. De fapt, sunt onorat să fiu strigat astfel", declară Seck, pe fcuniversitateacluj.ro.

Seck s-a născut 12 decembrie 1995, la Rufisque, în apropiere de capitala Senegalului, Dakar. A fost îndrumat spre fotbal de către tatăl său, iar după școală obișnuia să își petreacă timpul pe terenul de joc. În 2012 a ajuns în Italia, la Brescia, echipă la care au evoluat în anii '90 trei nume grele din generația de aur a României: Ioan Ovidiu Sabău, Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu.

Ovidiu Sabău, managerul sportiv al Universității Cluj, este și cel care l-a convins pe Seck să încerce o nouă experiență, la unul dintre cele mai iubite cluburi din România.

"Nu am reușit să joc în prima echipă a Bresciei și a venit această ofertă din partea celor de la "U", un club important care își propune să devină, peste ani, o forță. Domnul Sabău m-a sfătuit să fiu parte din acest proiect și să nu țin cont de faptul că formația e acum în liga a IV-a, deoarece va fi doar o chestiune de timp, urmând să promoveze succesiv.

Fratele meu (Ibrahima Seck, n.red), care joacă în Belgia, la Beveren, a aflat și el de această oportunitate și mi-a recomandat să accept, deoarece voi avea șansa să confirm, să cresc valoric, iar eu exact asta îmi doresc. Așa că am acceptat să vin în România. M-am acomodat deja, orașul îmi place foarte mult, totul e minunat. Aș vrea să învăț cât mai repede limba română, deoarece e ușor similară cu italiana", a adăugat Seck, pentru sursa citată.

Tânărul atacant a continuat să înscrie în meciurile de pregătire, fiind ulterior legitimat. Pe 25 martie, la debutul oficial, Seck a marcat două goluri în victoria cu Someșul Gilău, scor 11-0, de pe "Dan Anca", în aplauzele galeriei "studenților".

Până acum are trei goluri înscrise pentru "alb-negri" în tot atâtea jocuri oficiale, dar nu vrea să se oprească aici. "Pot mai mult, știu asta". Seck e mare fan al lui Thierry Henry și al clubului Arsenal Londra. "În timpul liber mă relaxez ascultând mbalax (muzică specifică Senegalului, care îmbină mai multe genuri, n. red), R & B, reggaeton. Ca artist, apreciez melodiile lui Akon", a mai spus acesta..

VEZI ȘI - INTERVIU Olimpiu Moruțan: ”Niciodată nu aș spune nu unei reveniri la ”U”

Comenteaza