"Perla" din atacul "feroviarilor". A fost promovat de Didier Deschamps la prima echipă a lui OM, iar acum își dorește să devină golgheter la CFR

Billel Omrani (23 ani) a fost transferat de CFR Cluj la începutul lunii septembrie și este la prima experiență în Liga 1. A fost inspirat de jucători precum Ronaldo, Zinedine Zidane sau Didier Drogba și a reușit să impresioneze încă de la prima apariție în tricoul "feroviarilor". ZIUA de CLUJ vă prezintă un interviu în exclusivitate cu jucătorul care a evoluat la trei selecționate de tineret ale "Cocoșilor galici".

Este etapa a 8-a. Formația lui Vasile Miriuță întâlnește pe teren propriu FC Voluntari și caută a treia victorie din campionat. Începutul e bun, Cristi Bud deschide scorul după doar cinci minute cu un șut din interiorul careului. Până în minutul 57, atacantul de 31 ani avea să realizeze hatt-trick-ul. Tehnicianul de la CFR hotărăște să-l scoată pe golgheter și îi dă șansa lui Billel Omrani, un atacant franco-algerian venit de la Olympique Marseille.

Era prima apariție a acestuia în tricoul actualei deținătoare a Cupei României. Nu trecuseră nici trei minute de la pătrunderea pe teren și minunea s-a produs. Omrani scapă singur spre poarta ilfovenilor după o lansare a lui Ionuț Larie, îl driblează pe Mircea Bornescu și trimite balonul în poarta goală. Scorul final a fost 5-0, tabela fiind închisă de Tomislav Gomelt. Au trecut aproape două luni de atunci, iar acum ne aflăm în sala de conferințe a "feroviarilor. Omrani a ieșit de la antrenamente și este gata să ne povestească experiența sa din Ligue 1, pasiunile sale și cine l-a inspirat în cariera sportivă.

"Suntem ca o familie"

Jucătorul de 23 ani a început prin a vorbi despre atmosfera de la echipa clujeană: "Suntem ca o familie. Ambianța e bună și glumim mult. Pe teren, în schimb, suntem serioși, profesioniști și asta se vede în fiecare meci. Am obținut multe victorii".

Cum vezi fotbalul românesc în comparație cu cel francez ?

"Cu siguranță există deosebiri. Înainte de a veni în România, am înțeles că nivelul de aici este destul de ridicat. Am reușit să progresez enorm cu ajutorul antrenorilor și a coechipierilor, care sunt foarte bine pregătiți", a continuat Omrani.

"La Marseille am avut și suișuri, dar și coborâșuri"

Fostul internațional de tineret al Franței a fost promovat la prima echipă a lui OM chiar de către actualul selecționer al "Cocoșilor Galici", Didier Deschamps: "Acolo m-am format, aveam doar 14 ani. La 17, am avut ocazia de a semna primul contract profesionist și de a evolua în Ligue 1. A fost o perioadă plină de suișuri și coborâșuri, dar în final a fost foarte bine", a declarat atacantul "feroviarilor".

Ai reveni la OM în viitor ?

"De ce nu ? În fotbal, orice este posibil", a afirmat el.

"Am fost puțin sceptic asupra venirii în România"

Omrani a descris impresiile pe care le-a avut la momentul transferului în Gruia: "Am fost puțin sceptic. Îmi era teamă de gândul că voi veni în România, dar am zis că voi vedea cum e la momentul oportun. Odată ajuns, mi-a plăcut din prima. România e o țară foarte frumoasă, iar CFR este un club profesionist. Sunt foarte fericit aici", a adăugat vârful franco-algerian.

Cum ai trăit primele minute și primul gol în tricoul noii tale echipe ?

"La intrarea pe teren, antrenorul mi-a zis «Intră și fă astfel încât să marchezi». Am avut șansa unui balon lung, în profunzime. L-am driblat pe portar și am reușit să introduc mingea în plasă. La final, toată lumea a venit să mă îmbrățișeze", a spus Omrani.

Ce obiective ai în acest sezon ?

"Vreau să înscriu cât mai multe goluri, să dau cât mai multe pase decisive și să contribui la victoriile și evoluția echipei", a subliniat acesta.

Ce jucător te-a inspirat cel mai mult de-a lungul carierei ?

"Ronaldo (Ronaldo Luis Nazario de Lima, n.m.), în mod clar, și Zidane. Cu toate astea, având în vedere că sunt atacant, m-au inspirat în mod special Adriano, Zlatan Ibrahimovic și marele Didier Drogba. Ei sunt cei mi-au influențat parcursul", a afirmat Omrani.

"Îmi place să vizitez Clujul, oamenii sunt zâmbitori"

Atacantul care a marcat 4 goluri pentru "feroviari" în actuala stagiune ne-a destăinuit și ce obișnuiește să facă în timpul liber: "Petrec destul de mult timp acasă. Mă joc online pe playstation cu fratele meu mai mare, cu unchii și verișorii mei. Mă bucur foarte mult atunci când vorbesc la telefon cu familia. Îmi place, de asemenea, să ies la plimbare, să vizitez Clujul. E un oraș frumos, iar oamenii sunt foarte zâmbitori", a declarat fostul internațional de tineret al Franței.

Ce le transmiți fanilor ?

"Să vină în continuare la stadion și să ne susțină", a încheiat Omrani.

Billel Omrani a venit la CFR Cluj pe 6 septembrie 2016, din postura de jucător liber de contract. În cele 9 partide bifate pentru "feroviari", atacantul de 23 ani a înscris 4 goluri. 3 dintre ele au fost în campionat, iar unul în Cupa României. Ultima reușită a venit în urmă cu două etape, în victoria 2-1 de la Chiajna. De-a lungul carierei, Omrani a mai jucat la Olympique Marseille (2011-2016, 6 meciuri, un gol) și Arles Avignon (2013-2014, 13 meciuri). Omrani a evoluat și la selecționatele U17 (2009-2010, 11 partide, 4 goluri), U18 (2010, 5 meciuri, un gol) și U19 (2012, 2 meciuri) ale "Cocoșilor Galici".

Comenteaza